När Barbra Streisand samarbetade med Barry och Robin Gibb från gruppen Bee Gees fick hon sin absolut största hit med singeln Woman in love. Albumet Guilty, som låten var tagen ifrån, blev hennes största internationella framgång med 15 miljoner sålda exemplar. Albumet var i första hand producerad av Barry Gibb tillsammans med Albhy Galuten och Karl Richardson. På själva titelspåret var även den tredje Bee Geen Maurice Gibb med som låtskrivare.

Woman in love barrikaderade sig på Billboards förstaplats under tre veckor och följdess sedan upp av singlarna Guilty, What kind of fool och Promises där i alla fall den andra singeln hamnade på topp tre. Även här i Sverige nådde Woman in love förstaplatsen på singellistan i slutet av November 1980 för att stanna där i sammanlagt två veckor innan Gyllene Tider puttade ner låten med sin När vi två blir en.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Comments are closed.