I fjol släppte synthlegenden Jean-Michel Jarre albumet OXYMORE, som var ett hyllningsalbum till den franske kompositören Pierre Henry. Sedan releasen av albumet har det släppts ett antal nya versioner av låtarna skapade av olika artister. Bland annat har Martin Gore och Brian Eno gjort versioner av låtarna Brutalism och Erica.

Följ på Apple Music

Nu dags för oss att återuppleva spåret Synthy Sisters i en ny tappning. Det är den brittiska kompositören Adiescar Chase som bland annat gjort musiken till serien Heartstopper som ligger bakom versionen.

Nu är det mer filmiskt än originalet, om än lika lekfullt. Jag gillade känslan av detta. Första gången jag hörde den nya låten fick jag genast bilder i huvudet och det kändes som sagt väldigt mycket filmmusik. Så inte konstigt kanske när det är just en filmmusikkompositör som ligger bakom det hela.

Jean-Michel Jarre

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011