I dagens adventslucka får vi ett gästspel av Niclas Blyh som tipsar om en bortglömd klassiker. Eller helt missad klassiker i mitt fall, vilket var lite roligt.

Jullåtar är ju verkligen något att ha en väldigt speciell relation till.
Vi pratade om det här hemma så sent som igår. Delar av familjen föredrar att lyssna på de klassiska, välkända (och uttjatade) jullåtarna, men att då istället göra det under en kort och intensiv period. Jag, å andra sidan lyssnar gärna på jullåtar från typ halva november till halv januari, men väljer då allra helst ”andra låtar” – eller åtminstone klassikerna i nya versioner.

Så, när uppropet till denna kalender kom, så kände jag att jag såklart ville bidra med just en sån låt – en ”annan” låt. Men ändå en som jag alltid återkommer till. Till sist stod valet mellan någon av de nyare grymma balladerna eller någon som mer representerar ”mig”. Jag gick på det senare 😉 En närmare 30 år gammal låt som alla har glömt, eller kanske i ännu högre grad aldrig brytt sig om. Till julen 1992 släppte AIR Music en CD-EP med titeln Ännu En Jul Igen, som jag köpte utan att tveka, eftersom den (för första gången, tror jag) innehöll de båda Adolphson & Falk-julklassikerna från 1984 på CD. Men dessutom fanns den nyskrivna titellåten framförd av gruppen 3, vilka jag än idag inte har en aning om vilka det var. Och det bästa av allt med att jag nu valde den, var att jag då insåg att den fanns på Spotify – vilket den inte gjord när jag uppdaterade julspellistor för några år sen. 

Här är den. Ännu en jul igen med 3 – inte den bästa jullåten jag vet, men en favorit som aldrig fått chansen att bli uttjatad.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Comments are closed.