8 / 10

Shawn Mendes tar ett stort steg i utveckligen som artist på sitt fjärde album Wonder. Det må vara en enda lång kärleksförklaring till flickvännen, men det är också lysande poplåtar som hämtat inspiration från musikhistorien.

  • User Ratings (0 Votes) 0

Lycka måste ändå vara att få vara i Camila Cabellos skor. Hennes pojkvän älskar henne så mycket att alla hans låtar och album handlar om en enda sak: henne. Att sedan den där pojkvännen råkar vara en av de hetaste artister i hela världen just nu kan ju knappast göra saken sämre. För vem har inte undrar hur det är att bli älskad av just Shawn Mendes? Det närmaste vi kommer den känslan är möjligen är att lyssna på Shawns senaste album Wonder.

DOLBY ATMOS

Mendes berättade i en intervju att mer eller mindre alla låtar han skriver handlar om Camila. Något som han gjort sedan han träffade henne för första gången. Jag kan inte låta bli att tycka det är så underbart romantiskt. Det är så mycket på albumet som jag blir charmigt glad över. Lite som att se en romantisk film, där Shawn får vara den kärlekskranke och lite naiva killen som man inte kan göra annat än att gilla. Som när han sjunger om att de kan skaffa ett hem bara så han kan få komma till hemmet som är deras på singeln 24 Hours.

De få gånger han inte sjunger sina kärleksförklaringar blir det istället om hans situation som artist. Att få vara med sina vänner och bara slippa tänka på allt (Call my friends) eller att som artist sättas på en pedestal för att bli dyrkad och sedan falla ner av någon anledning som Mendes sjunger tillsammans med Justin Bieber på singeln Monster.

Samtidigt är det inte frågan om direkt naiva poplåtar i sig. Nej, Shawn har definitivt plöjt igenom föräldrarnas skivsamling för att hitta inspiration. För musiken är färgad av 60- och 70-tal och jag kan inte bli annat än lycklig av tillexempel den funkiga disco-doftande Tech me how to love eller souliga 305.

Shawn må vara 22 år och lite naivt kärlekskrank, men han kan sin musik och verkar kunna och framförallt älska musikhistorien lika mycket som han älskar Camila. Det gör att låtarna får en större dynamik denna gång. De blir mer intressanta och känns än mer tidlösa. Något jag helt klart uppskattade och överlag ett stort steg fram rent artistiskt för Shawn här på hans fjärde album.

Camila må ha fångat Shawns hjärta. Men om vi får dessa fantastiska poplåtar på grund av henne så hoppas jag de kommer leva lyckliga i alla sina dagar.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK LOVER 2
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011