Shawn Mendes – Wonder

Pinterest LinkedIn Tumblr +
8 / 10

Shawn Mendes tar ett stort steg i utveckligen som artist på sitt fjärde album Wonder. Det må vara en enda lång kärleksförklaring till flickvännen, men det är också lysande poplåtar som hämtat inspiration från musikhistorien.

  • User Ratings (0 Votes) 0
Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Lycka måste ändå vara att få vara i Camila Cabellos skor. Hennes pojkvän älskar henne så mycket att alla hans låtar och album handlar om en enda sak: henne. Att sedan den där pojkvännen råkar vara en av de hetaste artister i hela världen just nu kan ju knappast göra saken sämre. För vem har inte undrar hur det är att bli älskad av just Shawn Mendes? Det närmaste vi kommer den känslan är möjligen är att lyssna på Shawns senaste album Wonder.

Mendes berättade i en intervju att mer eller mindre alla låtar han skriver handlar om Camila. Något som han gjort sedan han träffade henne för första gången. Jag kan inte låta bli att tycka det är så underbart romantiskt. Det är så mycket på albumet som jag blir charmigt glad över. Lite som att se en romantisk film, där Shawn får vara den kärlekskranke och lite naiva killen som man inte kan göra annat än att gilla. Som när han sjunger om att de kan skaffa ett hem bara så han kan få komma till hemmet som är deras på singeln 24 Hours.

De få gånger han inte sjunger sina kärleksförklaringar blir det istället om hans situation som artist. Att få vara med sina vänner och bara slippa tänka på allt (Call my friends) eller att som artist sättas på en pedestal för att bli dyrkad och sedan falla ner av någon anledning som Mendes sjunger tillsammans med Justin Bieber på singeln Monster.

Samtidigt är det inte frågan om direkt naiva poplåtar i sig. Nej, Shawn har definitivt plöjt igenom föräldrarnas skivsamling för att hitta inspiration. För musiken är färgad av 60- och 70-tal och jag kan inte bli annat än lycklig av tillexempel den funkiga disco-doftande Tech me how to love eller souliga 305.

Shawn må vara 22 år och lite naivt kärlekskrank, men han kan sin musik och verkar kunna och framförallt älska musikhistorien lika mycket som han älskar Camila. Det gör att låtarna får en större dynamik denna gång. De blir mer intressanta och känns än mer tidlösa. Något jag helt klart uppskattade och överlag ett stort steg fram rent artistiskt för Shawn här på hans fjärde album.

Camila må ha fångat Shawns hjärta. Men om vi får dessa fantastiska poplåtar på grund av henne så hoppas jag de kommer leva lyckliga i alla sina dagar.


Patreons får alltid mer.

General Support:
Lyssna på poddavsnitt och se videointervjuer före alla andra.
Se exklusiva foton på artister och konserter.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Submission:
Skicka musik direkt till bloggen.
Prioriterar Patreon-släpp på releasedagen.
Möjlighet att planera premiärer i bloggen.
Prioriteras för podd- och zoom-intervjuer.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Bli Popmuzik-patreon du med.

Bli Patreon-medlem

Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.