Det är dags för lucka nummer tre i bloggens adventskalender. En av mina mer nutida favoriter under jul är Sarah Brightmans Arrival. Det är alltså den instrumentala titellåten från ABBAs album med samma namn som släpptes 1976, men som inför musikalen Mamma Mia! fick en text som skrevs av Björn Ulvaeus (men som senare då aldrig användes). Det är den texten som Sarah här sjunger. Produktionen har julifierats lite med bjällror för att passa hennes album A Winter Symphony som släpptes 2008.

Detta är verkligen en jullåt som har allt. Jag älskar hur den inleds lite förväntansfullt för att sedan byggas upp och blir over the top i produktionen. Man ser liksom ett helt vinterlandskap med folk, slädar, pulkor och gnistrande snö framför sig när man hör låten.

Av någon anledning är Brightmans version borttagen från alla streamingtjänster just nu. Men man kan altid lita på att någon laddat upp den på YouTube…

Som bonus kan jag även nämna att Magnus Carlsson hade den goda smaken att göra en cover på Sarah Brightmans cover (eller version mer kanske) året därpå när han släppte albumet Änglarnas Tid. Även denna version är helt lysande och ABBA-kören är ett genidrag.
Som sagt, en av 2000-talets absolut bästa jullåtar om ni frågar mig.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Comments are closed.