jul

Sarah Brightman – Arrival

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Det är dags för lucka nummer tre i bloggens adventskalender. En av mina mer nutida favoriter under jul är Sarah Brightmans Arrival. Det är alltså den instrumentala titellåten från ABBAs album med samma namn som släpptes 1976, men som inför musikalen Mamma Mia! fick en text som skrevs av Björn Ulvaeus (men som senare då aldrig användes). Det är den texten som Sarah här sjunger. Produktionen har julifierats lite med bjällror för att passa hennes album A Winter Symphony som släpptes 2008.

Detta är verkligen en jullåt som har allt. Jag älskar hur den inleds lite förväntansfullt för att sedan byggas upp och blir over the top i produktionen. Man ser liksom ett helt vinterlandskap med folk, slädar, pulkor och gnistrande snö framför sig när man hör låten.

Av någon anledning är Brightmans version borttagen från alla streamingtjänster just nu. Men man kan altid lita på att någon laddat upp den på YouTube…

Som bonus kan jag även nämna att Magnus Carlsson hade den goda smaken att göra en cover på Sarah Brightmans cover (eller version mer kanske) året därpå när han släppte albumet Änglarnas Tid. Även denna version är helt lysande och ABBA-kören är ett genidrag.
Som sagt, en av 2000-talets absolut bästa jullåtar om ni frågar mig.


Patreons får alltid mer.

General Support:
Lyssna på poddavsnitt och se videointervjuer före alla andra.
Se exklusiva foton på artister och konserter.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Submission:
Skicka musik direkt till bloggen.
Prioriterar Patreon-släpp på releasedagen.
Möjlighet att planera premiärer i bloggen.
Prioriteras för podd- och zoom-intervjuer.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Bli Popmuzik-patreon du med.

Bli Patreon-medlem

Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.