pop

Day Felice – Are we ever

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Sist gång vi hörde David Lindström och hans musikprojekt Day Felice här i bloggen var det bara han. Då med debutalbumet Go On och en knippe helt magiska singlar. Bra poplåtar som påminner om akter som Rufus Wainwright och Coldplay.

Under året har soloprojektet istället blivit till en grupp och nu är det äntligen dags att lansera Day Felice i något som kan kallas för version 2.0 när de släpper singeln Are we ever. En låt om att konstant vara dränerad. Uttömd på energi av sociala medier, mobilappar och gratisspel som ständigt lockar och suger in sina användare att slösa tid.

”Jag började skriva den här låten som en skildring av den klaustrofobiska tomhet och ständiga frånvaro som jag upplever i min depression, men det landade i att vår digitala värld är så styrd av dessa dränerande rovdjursbeteenden att det är en känsla jag tror alla kan relatera till. Medierna tjänar miljarder på en gratistjänst och valutan vi betalar med är tid, energi och uppmärksamhet. Gratistjänsterna tömmer oss på blod och energi tills det bara återstår ångest och depression, och det är så utbrett idag att jag tror alla kan relatera till det som började som en skildring av min kliniska sjukdom.”

Resultatet är snygg pop med dramatiskt arrangemang som färgats av stråkar, pianokomp och kör. Det kanske ser mycket ut på papperet, men David och hans musiker ser till att resultatet är lika smakfullt som kavaj och polokrage.


Patreons får alltid mer.

General Support:
Lyssna på poddavsnitt och se videointervjuer före alla andra.
Se exklusiva foton på artister och konserter.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Submission:
Skicka musik direkt till bloggen.
Prioriterar Patreon-släpp på releasedagen.
Möjlighet att planera premiärer i bloggen.
Prioriteras för podd- och zoom-intervjuer.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Bli Popmuzik-patreon du med.

Bli Patreon-medlem

Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.