Sist gång vi hörde David Lindström och hans musikprojekt Day Felice här i bloggen var det bara han. Då med debutalbumet Go On och en knippe helt magiska singlar. Bra poplåtar som påminner om akter som Rufus Wainwright och Coldplay.

Under året har soloprojektet istället blivit till en grupp och nu är det äntligen dags att lansera Day Felice i något som kan kallas för version 2.0 när de släpper singeln Are we ever. En låt om att konstant vara dränerad. Uttömd på energi av sociala medier, mobilappar och gratisspel som ständigt lockar och suger in sina användare att slösa tid.

”Jag började skriva den här låten som en skildring av den klaustrofobiska tomhet och ständiga frånvaro som jag upplever i min depression, men det landade i att vår digitala värld är så styrd av dessa dränerande rovdjursbeteenden att det är en känsla jag tror alla kan relatera till. Medierna tjänar miljarder på en gratistjänst och valutan vi betalar med är tid, energi och uppmärksamhet. Gratistjänsterna tömmer oss på blod och energi tills det bara återstår ångest och depression, och det är så utbrett idag att jag tror alla kan relatera till det som började som en skildring av min kliniska sjukdom.”

Resultatet är snygg pop med dramatiskt arrangemang som färgats av stråkar, pianokomp och kör. Det kanske ser mycket ut på papperet, men David och hans musiker ser till att resultatet är lika smakfullt som kavaj och polokrage.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Comments are closed.