ABBA – Super trouper

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Idag är det 40 år sedan ABBA släppte sitt bästa album. Jag tycker ju att ABBA blev bättre och bättre med åren och deras absolut höjdpunkter var deras avskedsalbum The Visitors tillsammans med Super Trouper som släpptes året innan.

Super Trouper var ett album som definitivt hade några av bandets bättre låtar. Vi pratar om The winner takes it all, Lay all your love on me och självklart Happy New Year som går på repeat kring tolvslaget hos alla nyårsfester med någon form av klass. Men av alla de fantastiska låtar på albumet tänkte jag idag fokusera på titelspåret.

Snyggt vemodig poplåt med Anni-Frid Lyngstad bakom mikrofonen. En låt som kan ses lite var ett vykort från en grupp som började tröttna på rampljuset. Men som ändå fick ge allt när strålkastarna väl slogs på var i världen de än var. Att låten sedan har ett snyggt arrangemang med herrarnas eko av Sup-p-p-er Trouper-p-p-er är genialt. Och klockspelet. Och hur låten bara fadeas ut i slutet.

Videon till regisserades av bandets hov-regissör Lasse Hallström och spelades in tillsammans med en stor cirkus som klipptes in med Lyngstad i en härligt stickad tröja.

Super trouper blev ABBAs nionde och sist etta i Storbritannien. Vilket jag någonstans kan förstå, för det är en väldigt brittisk låt skulle jag säga. Hade jag av någon anledning hamnat i koma och jag glömt bort vilka ABBA var så hade jag nog omedvetet trott att de var just britter om jag bara fick höra denna låt.
Här i Sverige hamnade singeln på en 11:e plats. Men albumet tog sig hela vägen till en förstaplats både här och i Storbritannien.


Stötta mitt arbete med Popmuzik.
Bli Patreon-medlem du med.

Bli Patreon-medlem

Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.