Inför albumet Parklife 1994 släppte den brittiska gruppen Blur singeln Girls and boys. Singeln blev en succé och gruppens högst placerade på topplistan till det datumet, med en femteplats på den brittiska singellistan. Inte konstigt kanske, då låten är sjukt catchiga och sådär lagom simpelt uppbyggd att den liksom fastnar vid första lysningen. Lägg sedan till en refräng som är enkel att sjunga med i = omedelbar hit.

Följ på Apple Music

Personligen så var det såklart remixen av Pet Shop Boys som fick mig att få upp ögonen för gruppen och låten. Helt plötsligt blev den mer explosiv Hi-NRG av låten. Perfekt för både indie- och gayklubbarna i min mening. Senare skulle faktiskt Pet Shop Boys använda sin version under Discovery-turnén, vilket kändes passande. Det är lite kul när Pet Shop Boys göra liveversioner av remixar. Under Nighlife-turnén var det Jam & Spoons remixarrangemang av låten Young Offender (kanske världens bästa remix), som de använde istället för sin egna.

Men tillbaka till Girls and boys.
Som 20-åring var det ju självklart spännande med en låt som sjöng om sexuell lust och självklart vart det extra kittlande när sångaren Damon Albarn i en intervju berättade att han var bisexuell, utan homosexuell erfarenhet.

Originalversionen av låten producerades av Stephen Street, som tidigare bland annat jobbat med The Smiths och The Cranberries. Musikvideon till låten regisserades av Kevin Godley.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011