Hela morgonen har jag haft denna låt på skallen, så jag antar att det var dags att göra ett nostalgiinlägg om den.

Popmuzik Lover Patreon

Love Life skrevs av Pet Shop Boys för gruppen Alcazar, som de sedan släppte 2003.
Jag vet att det var många Pet Shop Boys-fans (mig inkluderad) som var helt till sig i kombinationen Alcazar och Pet Shop Boys. Det var liksom för bra för att vara sant. Men sant var det och singeln släpptes den 15:e Maj, perfekt inför sommarens olika spelningar för gruppen.
Det blev kanske inte riktigt Alcazars största hit, men en tiondeplats på den svenska singellistan får väl ändå ses som helt okej. -Även om den definitivt var värd att komma lite högre tycker jag allt.

Pet Shop Boys själva gav ut Love Life 2010 som en limiterad 7″ under Record Store Day. Låten kom sedan med på Release: Further Listening 2001-2004 där de samlade alla låtar skrivna kring arbetet med just albumet Release. Här lyckas det som vanligt att få den überpopiga låten att kännas än mer vemodig, vilket Neil Tennant är mästare på att göra.

Lite rolig extrafakta är att Love Life från början hetter Can I be the one? Måste ju säga att titeln man sedan valde var lite roligare. Eller vad säger du?

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011