Hela morgonen har jag haft denna låt på skallen, så jag antar att det var dags att göra ett nostalgiinlägg om den.

Apple Music Svensk Pop

Love Life skrevs av Pet Shop Boys för gruppen Alcazar, som de sedan släppte 2003.
Jag vet att det var många Pet Shop Boys-fans (mig inkluderad) som var helt till sig i kombinationen Alcazar och Pet Shop Boys. Det var liksom för bra för att vara sant. Men sant var det och singeln släpptes den 15:e Maj, perfekt inför sommarens olika spelningar för gruppen.
Det blev kanske inte riktigt Alcazars största hit, men en tiondeplats på den svenska singellistan får väl ändå ses som helt okej. -Även om den definitivt var värd att komma lite högre tycker jag allt.

Pet Shop Boys själva gav ut Love Life 2010 som en limiterad 7″ under Record Store Day. Låten kom sedan med på Release: Further Listening 2001-2004 där de samlade alla låtar skrivna kring arbetet med just albumet Release. Här lyckas det som vanligt att få den überpopiga låten att kännas än mer vemodig, vilket Neil Tennant är mästare på att göra.

Lite rolig extrafakta är att Love Life från början hetter Can I be the one? Måste ju säga att titeln man sedan valde var lite roligare. Eller vad säger du?

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Popcast
Share.
Apple Music Svensk Pop

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.