Visste du att låten One & One spelades in för första gången av den polska sångerskan Edyta Górniak? Hon spelade in låten 1996, men den släpptes inte förrän 1997 när den var med på sångerskan andra album.

Popmuzik Podcast

Det gjorde att Robert Miles hann före med att släppa sin version, som kom ut i November 1996. På hans mer drömmiga popversion av låten var det den brittiska sångerskan Maria Nayler som sjöng. Låten blev en stor hit i kölvattnet efter Childern året innan och hamnade på en tredjeplats på både den svenska och brittiska singellistan. I Robert Miles hemland Italien blev singeln etta, så överlag en stor hit över hela Europa och hans andra största hit efter just Children.
Låten släpptes också efter att Miles givit ut sitt debutalbum Dreamland, som lanserades under sommaren samma år. Det gjorde att CD-pressarna sedan fick trycka upp en ny version av albumet inför julhandeln som innehöll just One & One. -Minns att de hade en sticker på omslaget som sa att den innehöll One & One, samtidigt som originalutgåvan av albumet fortfarande fanns att få tag på. Det ledde till många felsäljningar på Skivhugget där jag jobbade då.

Personligen tyckte jag att One & One var den bättre låten av Robert Miles, detta trots att Children är en fantastisk låt. Kanske för att den var såpass poporienterad, passade denna mig mer. Det var i alla fall kärlek vid första lyssningen för mig och den låt som jag gärna återkommer till av den nu allt förtidigt bortgångne Robert Miles, eller Roberto Concina, som han egentligen hette.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK SUMMER
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011