Nästa års firar Patrick El-Hag 30 år som artist och låtskrivare. Med det släpper han ett nytt album och från det kan du här höra hösthyllningen Hertigen av brandgul.

Svensk Pop

Låten i sig skrevs första gången för en uppsättning på Södra Teatern 1991, vilket gör att låtens beat och melodi doftar en del av just 90-talets pop- och hiphop-produktion.
Under åren har låten mest legat i träda tills producenten Peter Hägerås fick höra den och hjälpte till att arbeta fram denna 2020-version av låten. Resultatet är en mix mellan pop, hiphop och visa, vilket jag tyckte gjorde det hela till någon väldigt spännande och nyskapande ändå.

Låten har nu även blivit med en musikvideo. En video som badar i brandgula löv och där Fabian Kazen Nikolajeff samt hunden Kaliber får njuta i höstvädret medan Patrick El-Hag framför låten. Härliga färger och dramatik som passar perfekt till låten.
Du ser resultatet här nedan.

För den som uppskattar mer avskalade versioner och låtar mer anpassade till ett tema så kan du här även höra Alla Helgons Hymn. En mer sakral tolkning av låten, som kan passa fint till höstens högtid.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.