Nästa års firar Patrick El-Hag 30 år som artist och låtskrivare. Med det släpper han ett nytt album och från det kan du här höra hösthyllningen Hertigen av brandgul.

Låten i sig skrevs första gången för en uppsättning på Södra Teatern 1991, vilket gör att låtens beat och melodi doftar en del av just 90-talets pop- och hiphop-produktion.
Under åren har låten mest legat i träda tills producenten Peter Hägerås fick höra den och hjälpte till att arbeta fram denna 2020-version av låten. Resultatet är en mix mellan pop, hiphop och visa, vilket jag tyckte gjorde det hela till någon väldigt spännande och nyskapande ändå.

Låten har nu även blivit med en musikvideo. En video som badar i brandgula löv och där Fabian Kazen Nikolajeff samt hunden Kaliber får njuta i höstvädret medan Patrick El-Hag framför låten. Härliga färger och dramatik som passar perfekt till låten.
Du ser resultatet här nedan.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Comments are closed.