Lotta Wenglén sjunger för sina föräldrar på den härligt medryckande singeln Riding high.
Låten i sig utgår från gitarr och byggs sedan på med bland annat växelbas och piano. Det blir soundtracket till en härlig kärleksdans. Just den dans som Lottas föräldrar utför en gång om dagen. Lotta berättar mer om bakgrunden till låten här:

Svensk Pop Apple Music

”Mor berättade för mig att hon och far dansar en gång om dagen för att hålla igång far som har Alzheimers. Jag tyckte det var en sådan fin bild så hade kameran varit mitt arbetsverktyg hade jag gjort en kortflm med dem. Nu är ju musik mitt främsta uttryckssätt så jag skrev en låt istället. Kunde dock inte släppa bilden av dem dansades hemma på äkta mattan så jag frågade Niklas Hansson (som även gjort videon till singeln Alla andra ska dö, 2020) om han ville filma en musikvideo där mina föräldrar dansar, och han sa ja! Sedan tillkom även dokumentärflmaren och vännen Jessica Nettelbladt på en extrakamera. Jag är så oerhört glad att vi tillsammans kunde göra det här kärleksdokumentet av och med mina föräldrar.”

Blir du lika lycklig som jag av Riding high? Jag måste ju säga att videon är riktigt fin, med Lottas föräldrar dansande ihop. Så missa inte den här nedan.

Vad tyckte du?
+1
1
+1
10
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011