Den finska artisten Erika Sirola har under hela livet levt för musiken. Hon skrev sin första låt som åttaåring och fick sitt första skivkontrakt när hon var tretton. Under åren har Erika tillbringat mycket tid i Los Angeles, Stockholm, Berlin och London när hon skrivit åt andra samt att hon släppte sin EP-debut Who? 2022.

Följ på Apple Music

”Jag var bara 13 år när jag signade mitt första skivkontrakt, och det kändes ibland som att vandra helt osminkad genom en maskerad, men jag är tacksam för allt det lärt mig. När jag ser på det här projektet nu, äntligen fritt i både skapande och intressen, ser jag de första försöken att kliva ut ur boxen jag blivit placerad i. Jag vill göra vad jag vill och hur jag vill, och nu är en spännande tid i livet för att göra just det.”

Erika Sirola

Nu är det dock dags för Erika att ta steget till att bli en oberoende artist. På eget musikbolag släpper artisten nu singeln There was a boy. En elektronisk låt som hämtat inspiration från Nat King Coles Nature boy, speciellt versionen som hördes i filmen Moulin Rouge!, där den framfördes av ingen mindre än David Bowie.

There was a boy går från avskalad och minimalistisk i versen till nästan hotfull och tung med sina slagverk i refrängen. Det är definitivt en låt som kräver mycket av lyssnaran, men det är också det som gör att den kändes spännande och intressant.

”Jag ville att refrängen skulle låta som en varning, en inkräktare. Texterna är skrivna ur en personifierad mask – din rustning som försöker ta fullständig kontroll. Jag vet att många har dansat med en mängd olika masker, men kanske är det faktiskt idealiskt eller till och med nödvändigt för självförverkligande.”

Vad tyckte du?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011