Den brittiske artisten Alfie Templeman ger oss medryckande och helt klart lekfull pop med sin senaste singel Eyes wide shut. Låten i sig är verkligen som ett sprudlande fyrverkeri av pop som pulserar mot våra trumhinnor.

Popmuzik Lover Patreon

Texten är tagen från Templemans egna dagbok, där han beskriver sina känslor han hade under de tio första minuterna på morgonen efter att han vaknat. Dessa tankar blev till raka och innerliga meningar som allt för ofta handlade om ångest.

Sångaren berättar:

Eyes wide shut är en sammanslagning av grubblerier som jag mötte under turnén. Min hjärna verkar alltid vara på full volym efter en spelning och jag tycker att det är väldigt svårt att varva ner. Adrenalinet brukade bli surt ganska snabbt när man kom tillbaka till sitt hotell som såg likadant ut som alla andra hotell. Eyes wide shut hjälpte mig att uttrycka de känslorna och sedan vi började spela den live använder jag den ofta som en påminnelse om att ta det lugnt med mig själv. Det förhindrar utbrändheten.”

Men singeln får vi första smakprovet på Alfie Templemans kommande album. Ett album vars låtar kommer att vara större och mer, skulle man kunna säga. Alfie själv hämtade inspiration från Talking Heads och Prince, som han spelade mycket under skapandeprocessen.

Du ser videon till Eyes wide shut här nedan.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011