Foto: Johan Alexed
Foto: Johan Alexed

Efter fjolårets magplask där Molly Pettersson Hammar med en stark och bra framförd låt ändå fick se sig besegrad av Melodifestivalens app som programmet mer eller mindre lanserat i tysthet, men som skulle skapa en stor inverkan på röstningen och resultatet. Hennes bidrag I’ll be fine hamnade på en sjätteplats efter att varit segertippad av många innan sändningen och appokalyps blev ett viralt uttryck.

Följ på Apple Music

-Hur mycket har du promotat appen från det att det blev spikat att du skulle vara med?

”Jag har jobbat stenhårt med det. Haha. Nä, inte så farligt mycket faktiskt. Edward af Sillen är ett geni som vågar skämta om detta i inledningen av första programmet, för är det någon som ska uppmana folk om att de bör ladda ner appen så är det väl jag.”

-Om man ska vara ärlig så betyder ju oftast en ”flopp” som debutant i Melodifestivalen att man inte får komma tillbaka igen. Känns detta som lite av en upprättelse från i fjol att du faktiskt är här igen?

”Ja, det känns faktiskt roligt att få vara med igen och få visa vem jag är. Nu har jag även mognat mer i mitt sound under senaste året.
Samtidigt som jag floppade i tävlingsmomenten gav det mig en extra boost framåt. Så min själva medverkan var absolut ingen flopp.”

Jag träffar Molly på hennes hotellrum i Malmö under onsdagen. Hon sätter sig i den lilla soffgruppen i rummet och vi pratar. Hon är glad och hjärtlig under samtalet, vilket hon utstrålar med hela sin personlighet. Samtidigt har Molly kämpat hårt mot alla skönhetsideal som finns där ute, när hon själv är en glad, högljudd och kurvig kvinna, som kanske inte alltid passar in i den popvärld som vi matas med via internet.
”Ja, jag har fått kämpa mycket i hela mitt liv. Jag har aldrig känt mig som alla andra, då jag kommer från en högljudd familj där vi alltid varit lite udda, fast på ett fint sätt. Nu när jag mognat mer känner jag att det är okej att inte vara som alla andra. Det som fick mig att inse det var att jag började umgås med rätt människor och min egna drivkraft att folk behöver höra detta. Att det är okej att sticka ut, och att inte vara som alla andra, samt att man ska få lov att tycka att man är bra på saker.
Jag vill vara artisten som har andra värderingar än tandblekning och solbränna. En som vågar visa upp det råa och genuina som jag faktiskt är.”

-Men samtidigt utstrålar du otroligt mycket självsäkerhet.

”Jag har alltid älskat mig själv, min kropp och det jag står för. Men samtidigt har jag en tendens att bry mig om vad folk tycker om vissa grejer. Det är liksom svårt att säga att man älskar sig själv utan att folk ska tro att man är divig. Men nu börjar jag känna att då får det väl vara så. Jag vill istället uppmuntra andra att fira sig själva. Det är det som är Hunger – en hyllning till att vara sig själv och sin inre diva.”

Foto: Johan Alexed
Foto: Johan Alexed

-Berätta lite om låten.

”Vi skrev den efter sommaren, jag tror det var i September.
Jag har ju känt The Family och Lisa Desmond hur länge som helst, så det var på tiden att vi gjorde något ihop. Vi satsade mycket på att hitta mitt sound vilket tog mycket tid och många omskrivningar. Jag tror vi skrev om låten fyra gånger innan vi hittade det där magiska som gjorde att den kändes väldigt mycket Molly.”

-Vad innebär att den är Molly?

”Det är en R&B-ig melodi med gospelinslag. Poppig produktion med lite Disclosure -vibbar.”

-Vad är det för hunger du sjunger om?

”Egentligen vill jag att man ska få tolka den lite som man vill. Men jag skrev texten i ett halvfrustrerat tillstånd då jag kände att jag inte kom ut tillräckligt som artist. Jag vill ju komma ut och spela för folk och sprida kärlek och styrka.
Låten är en hyllning till att jag vågar satsa på detta helhjärtat.
I texten visas det bland annat att man kan älska någon så mycket att det blir destruktivt. Jag älskar musiken så mycket att det blir destruktivt, men det spelar ingen roll för jag har en hunger.”

-Vad är ditt främsta vapen på lördag?

”Min sång tillsammans med min låt och budskap. Jag tror att folk behöver höra en låt som de blir stärkta och kan bäras av.”

Snabba Frågor
-Ett fint minne från Umeå.

”Det var när jag gick utmed Ume-älven tillsammans med min farmor och plockade svamp och matade gäss när var var runt sex år gammal.”

-Ett album du älskar extra mycket?

”Jag tycker Justin Timberlakes platta 20/20 är tidlös och bra.”

-Du är 15 minuter sen till ett möte. Vad är din ursäkt?

”Bussen var sen!”

-Semlor eller kanelbullar?

”Kanelbullar”

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011