Tina Turner sjöng om att vara en Private dancer, men Martin Permer drar det hela än längre och sjunger om en Private stalker.

Svensk Pop Apple Music

Martin Permer har du kunnat läsa om i bloggen i en av många konstellationer som han har står bakom som artist och producent. Bland annat är han ena halvan av Francesca e Luigi och MAIN, senast har han bland annat producerat Emil Löfströms musikprojekt O!Dorian, som du kunnat uppleva här i bloggen, för att nämna några av de saker som denna kreative musikskapare ligger bakom.

Men nu är det dags för Martin att själv ställa sig i rampljuset under namnet Permer, när han släpper singeln Private dancer.
Singeln kommer definitivt inte göra fans av Permers tidigare projekt besvikna. Det är skönt medryckande elektropop med lekfull känsla i produktionen och texten. Fans av bland annat Francesca e Luigi kommer känna igen både stilen och de finurliga textraderna.

Om singeln berättar Permer:

”Dags att ställa krav på kärleken. Om du inte gillar mig så mycket att du börjar förfölja mig och stalka mig, hur mycket gillar du då mig egentligen? Dessutom tänker jag kasta mig in i farligheter som jag räknar med att du räddar mig från. För om du inte gör det, hur mycket gillar du mig då?”

Jag haffade Martin för några frågor om singeln som du kan läsa här nedan.

Efter att ha varit del i olika artistkonstellationer eller som producent, hur föddes idén att nu släppa musik under eget namn?

2002 släpptes albumet Summerdays Attract The PainHidden Agenda Records i USA under namnet Permer. Och sedan dess har det blivit en del bandkonstellationer. Och nu på senare tid när jag skrivit en del låtar till olika projekt så har en del låtar inte passat in. Istället har de svängt för mycket och varit mer baserade på rytm än på den vita psalm-aktiga schlagerfåran som står still och är helt osexig. Så då var det dags att väcka liv i Permer igen.

Brukar du skapa musiken med en speciell artist i åtanke, eller vad tror du kommer vara avgörande om en låt du gör kommer att släppas som Permer eller för ett annat projekt?

Om låten har livgivande puls och sväng så kan den bli en Permer-låt. Och inte minst, att den passar min röst. Annars skapar jag musik med en speciell artist/projekt i åtanke.

Jag skrattar alltid gott åt dina promovideor på Instagram där du lite förvirrat ska beskriva musiken. Vad har den allmänna reaktionen varit på dessa videor och kommer vi att få se mer av dem?

Reaktionen har varit glädje. Och förhoppningsvis förvirring. Men förvirring får man ju sällan ta del av, så det är bara en gissning. När saker och ting är tolkningsbara och bjuder in till olika tankar närmar de sig också konst. Och konst är intressant, eftersom den kan väcka just tankar och funderingar. Så ja, det blir definitivt mer av dem eller något som åtminstone liknar dem. Om jag inte tappar lusten. Men nu känns det tvärtom. Men det är ju å andra sidan idag det.

Du har skapat ett snyggt omslag till singeln. Vad var tanken bakom omslaget och stilen?

Tack. En naken man gör sig bäst i vattenfärg. Det blir inte lika in your face då.

Hur arbetade du fram arrangemanget av Private stalker och hur har låten utvecklats från demostadie till hur den låten idag?

Ganska snabbt hittade jag hur basen skulle lira. Någon sorts houserytm. Sedan har jag fixat och trixat länge med varje del. Detaljerna är det som gör stor skillnad mellan något proffsigt och amatörmässigt.

Gillade textraden ”You could be my beta blocker”. Vilken del i låten är din personliga favorit?

Can you be a doctor instantly?

Med dina olika musikprojekt, produktionsuppdrag och nu soloprojekt, kan det kreativt bli för mycket eller trivs du när du har mycket på tallriken så att säga?

Det kan absolut bli för mycket. Vilket händer om jag har för många måsten. Permer är helt befriat från måsten för tillfället och därför också satans roligt. Då kan det bli lekfullt och till och med bra.

Vad kan vi se fram emot när det gäller Permer efter Private stalker?

Det kommer fler singlar. Nästa kommer heta It’s beautiful to fall och handlar om den ljuva döden.

Martin Permer

Vad tyckte du?
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011