Det har varit tyst om Hanna Löwenborg ett bra tag nu. Sångerskan släppte senast singeln Let me in 2021 och innan det hade hon bland annat en stor hit som sångerska på singeln All for you tillsammans med The Waked.

DOLBY ATMOS

Men nu är det 2023 och det är dags för Hanna att släppa sin första singel på svenska. Du vet att jag vet är en ärlig och emotionell singel som handlar om de känslor som uppstår när förväntningar och verklighet inte överensstämmer. Det är snyggt levererat med akustisk gitarr och mjuka trummor som verkligen bygger på de starka känslorna i låten.

Jag skickade över en knippe frågor till Hanna som hon svarar på här nedan.

Det har varit tyst om dig i ett par år nu. Vad har du gjort sedan singeln Let me in 2021? 

Jag har funnit tillbaka till glädjen i musiken. Sedan jag var med i Idol 2016 har jag, till och från, kämpat med glädjen för musiken. Nu har jag lagt det på en nivå som jag känner känns rimlig för mig. För att jag ska kunna må bra och njuta av livet som är så härligt! 

Aktuell med singeln Du vet att jag vet. Vad handlar låten om för dig? 

Du vet att jag vet är en låt som ligger mig varmt om hjärtat. Den handlar om det så kallade ”situationshippet” där den ena personen har fallit lite hårdare för den andra och vill bara vara med den personen, medans den andra träffar andra personer och vill inte ta relationen vidare.

Detta är första singeln på svenska. Vad fick dig att skriva på svenska denna gång och kände du att det var en utmaning efter alla singlar på engelska? 

Mina känslor fick mig att skriva på svenska. Jag tycker att det är enklare att formulera mina känslor på svenska än på engelska. Det blir enklare att få en mer nyanserad beskrivning av vad jag känner och få ner det i text och melodi. 

Snyggt arrangemang och melodi. Hur arbetade ni fram låten och hur har den utvecklats under tiden? 

Min otroliga producent/låtskrivarkompis och vän, Jakob, skickade ett track till mig som jag sedan satt och lekte med olika melodier och texter på. Igår lyssnade jag faktiskt igenom den första röstmemon från när jag arbetade fram melodierna. Refrängen som finns på låten idag är faktiskt den text och melodi som jag sjöng in när jag för första gången skulle hitta en refräng till tracket. När jag hade fått fram alla melodier så hade jag också en grundidé till texten. Sedan ringde jag upp Jakob och vi avslutade texten ihop! 

Minns du känslan i rummet när låten skrevs? 

Jag minns känslan som ”NU förstår jag vad folk menar när de säger att musik är som terapi.” Jag hade aldrig tidigare upplevt att det gick att skriva musik om saker som ligger så nära saker vad man känner. 

Vad har du för andra passioner vid sidan om musiken?

Träning och rörelse! Jag älskar att träna och äta mat. Jag lägger mycket tid på styrketräning. Det är så viktigt för min psykiska hälsa! 

Nämn en artist som betytt mycket för dig och på vilket sätt. 

Oj, svår fråga! I nutid har svårt att säga just en artist. Oftast inspireras jag av enskilda låtar. 
Om jag tänker tillbaka på min barndom har Miley Cyrus varit en stor förebild för mig. Det var hennes musik som jag sjöng och det var henne jag bli!

Har du hunnit skapa några nya sommarminnen i år?

Jag älskar att skapa minnen! Mitt topp ett minne hittills är nog när jag och några kompisar stod ute i regnet på ett berg i Göteborg och kollade ner över Coldplay-konserten. Vi stod där blöta och såg alla mina färger och raketer pryda den mörka sommarkvällen! 

Vad händer framöver under hösten för dig? 

Mer svensk musik! Det är så kul att skriva på svenska! Samtidigt kommer jag att studera Fysioterapeutprogrammet i Göteborg. Det är toppen för då kommer jag 2 timmar närmare Jakob som bor i Malmö! 

Hanna Löwenborg

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011