Dags för en Oscars-vinnare här i bloggen. Ja, men det hör ju inte till den vanliga. Det är faktiskt en av två låtar i historien som skrivits och framförs av en och samma person, som tagit hem alla tre utmärkelser i form av Oscar, Golden Globe och Grammy. Den andra låten är Streets of Philadelphia med Bruce Springsteen.

Det var filmen Working Girl från 1988 med Sigourney Weaver, Melanie Griffith och Harrison Ford som fick ledmotivet Let the river run av sångerskan Carly Simon.

Popmuzik Podcast

Själv har jag alltid älskat kören i inledningen av låten. Det är The St. Thomas Choir of Men and Boys, som även framför hela låten på själva soundtracket. Men det är självklart Carlys original som är den version vi återupplever här idag. Med sin upplyftande gospel-känsla och rytmiska produktion tar den oss in i storstadsdjungeln, så som vi minns den från 80-talet. Extra nostalgisk blir man ju när vi ser World Trade Center i bakgrunden i videon.

Tyvärr finns inte låten på någon streamingtjänst för tillfället. Men videon kan du uppleva igen och igen här i bloggen.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Svensk Pop
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.