Dags för en Oscars-vinnare här i bloggen. Ja, men det hör ju inte till den vanliga. Det är faktiskt en av två låtar i historien som skrivits och framförs av en och samma person, som tagit hem alla tre utmärkelser i form av Oscar, Golden Globe och Grammy. Den andra låten är Streets of Philadelphia med Bruce Springsteen.

Det var filmen Working Girl från 1988 med Sigourney Weaver, Melanie Griffith och Harrison Ford som fick ledmotivet Let the river run av sångerskan Carly Simon.

Själv har jag alltid älskat kören i inledningen av låten. Det är The St. Thomas Choir of Men and Boys, som även framför hela låten på själva soundtracket. Men det är självklart Carlys original som är den version vi återupplever här idag. Med sin upplyftande gospel-känsla och rytmiska produktion tar den oss in i storstadsdjungeln, så som vi minns den från 80-talet. Extra nostalgisk blir man ju när vi ser World Trade Center i bakgrunden i videon.

Tyvärr finns inte låten på någon streamingtjänst för tillfället. Men videon kan du uppleva igen och igen här i bloggen.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.