Det är dags för Christoffer Ling och hans musikprojekt Pikes att följa upp singeln Honey wasp från Oktober med den till synes bittra singeln All my friends are on P3. En låt om att känna sig negligerad av statlig radio när alla man själv känner på ett eller annat sätt hörs på plattformen. Allt gjort med en stor glimt i ögat och skönt medryckande produktion.

Popmuzik Podcast

Christoffer berättar för bloggen:

Titeln talar för sig själv. Jag ville spelas på P3 och jag kände mig frustrerad över att jag inte gjorde det. Det kändes också som varje gång jag hörde en låt på radio så var en vän till mig som antingen producerade, skrev eller sjöng den. Så jag gjorde vad artister gör för att inte drunkna i galenskap. Jag skrev en låt om det som ett skämt.

Jag föreställer mig en person som sitter framför sin radio (vilket förresten ingen gör 2019) och ser artisterna som spelar på radion som hens låtsas vänner. Sen såg jag “Joker” på bio och jag insåg hur läskigt det scenariot potentiellt kan vara.

Det ironiska är att jag just hamnat på P3 och jag funderade på allvar att skriva om den här låten när jag gjorde det. Men den är för bra som den är. DEN INNEHÅLLER ÄVEN EN TONARTSHÖJNING, vilket är fantastisk.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011