Det är dags för Christoffer Ling och hans musikprojekt Pikes att följa upp singeln Honey wasp från Oktober med den till synes bittra singeln All my friends are on P3. En låt om att känna sig negligerad av statlig radio när alla man själv känner på ett eller annat sätt hörs på plattformen. Allt gjort med en stor glimt i ögat och skönt medryckande produktion.

Christoffer berättar för bloggen:

Titeln talar för sig själv. Jag ville spelas på P3 och jag kände mig frustrerad över att jag inte gjorde det. Det kändes också som varje gång jag hörde en låt på radio så var en vän till mig som antingen producerade, skrev eller sjöng den. Så jag gjorde vad artister gör för att inte drunkna i galenskap. Jag skrev en låt om det som ett skämt.

Jag föreställer mig en person som sitter framför sin radio (vilket förresten ingen gör 2019) och ser artisterna som spelar på radion som hens låtsas vänner. Sen såg jag “Joker” på bio och jag insåg hur läskigt det scenariot potentiellt kan vara.

Det ironiska är att jag just hamnat på P3 och jag funderade på allvar att skriva om den här låten när jag gjorde det. Men den är för bra som den är. DEN INNEHÅLLER ÄVEN EN TONARTSHÖJNING, vilket är fantastisk.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.