Två låtar i samma video från Lana Del Reys kommande album Norman Fucking Rockwell som släpps på fredag. Först ut är Fuck it I love you, som mixar Lana sjungades i en bar med bilder från surfing i sådär härligt 50-talskänsla över det hela. Men det är inte den låten som fick mig att gå igång på detta. Nej, det är The Greatest, som känns som Lanas svar på Procol Harums klassiker Whiter shade of pale. I texten berättar sångerskan om saknaden av tiden som gått, och hur världen förändrats till det sämre. I texten får hon även in referenser till The Beach Boys och Life on Mars, samt en känga till Kanye West.
-Lätt det bästa Lana gjort på en lång tid, och allt är producerat av min hjälte Jack Antonoff.

Kygo har dammat av Whitney Houstons cover av Stevie Wonders klassiker Higher love, som hon använde som bonusspår på den japanska utgåvan av albumet I’m Your Baby Tonight från 1990. Här blir det skön EDM av sångerskans låt och låten har nu fått en sjukt underhållande video där vi sugs tillbaka till det härliga 80-talet.

I fredags släppte Taylor Swift sitt album Lover som även det till stor del är producerat av Jack Antonoff. Denna slow-dance-låt av Swift innehåller såklart de typiskt fyndiga Swift texterna, samt att låten fått en klassisk känsla i produktionen. I videon får vi följa paret Swift i ett dockhus under jul. Väldigt charmigt.

Du hittar alltid de bästa låtarna i spellistan Alexed’s A-List hos Spotify och Apple Music. Följ gärna spellistan så du regelbundet upptäcker ny musik.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Comments are closed.