Det går från avskalat vemodigt till skönt medryckande, nya singeln Säger att andra är dårar med Den Svenska Björnstammen. En låt som är lite av en betraktelse i att framhäva det skeva hos andra för att dölja det omogna och trasiga hos sig själv. För om man lyfter fram felet i andra, kan man någonstans ignorera sin egna brister och problem. Känner du själv igen dig i det?

Favoriter Apple Music

Säger att andra är dårar är andra smakprovet från Den Svenska Björnstammens kommande dubbel-EP som släpps under våren. Låten spelades in i en stuga som bandet hade hyrt, där strömavbrott och minusgrader var del i inspelningsprocessen.

“När strömmen väl gick igång så var Åke snabb på att trycka på “record” så att var och en i bandet kunde skynda sig till mikrofonen för att hinna sjunga klart en vers innan ljuset och strömmen slocknade igen.”

Den Svenska Björnstammen

Singeln Säger att andra är dårar släpps tillsammans med den instrumentala och mer synthiga låten 18 nov 21:34. Själv vill jag ge ett extra plus för det fina omslaget, som var det första som fångade mitt intresse med släppet.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011