Hörlurstest: PowerBeats Pro – Beats

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Modell: PowerBeats Pro
Tillverkare: Beats / Apple
Pris: 2790 kr
Köp: Prisjakt

Under senaste året har mina Bluetooth-hörlurar PowerBeats 3 fått svettas tillsammans med mig på gymmet, om det så varit på crosstrainern, löpbandet eller när jag styrketränat. De har varit ett bra sällskap och det som jag gillat mest med dem är bygeln runt örat som håller hörlurarna på plats i alla lägen. Det jag dock inte varit lika nöjd med är kabeln som håller samman hörlurarna. För mig har den liksom alltid varit i vägen på ett eller annat sätt, även om den hängt bakom nacken. Samt att efter Apples AirPods känns just sladd mellan hörlurar så… gammalt.

Det gjorde att jag blev överlycklig när Beats äntligen presenterade sina helt trådlösa hörlurar PowerBeats Pro – efter att jag gått omkring och hoppats i ett år på att de faktiskt skulle komma.
Nu när jag var i London under Midsommar var mitt första stopp Apple Store vid Covent Garden, där de hade de svarta lurarna vilket jag köpte omedelbart. Det kommer tre färger till: krämvit, mossgrönt (som är min favoritfärg) samt marinblå. Men dessa släpps inte förrän senare i sommar.

PowerBeats Pro kommer i en laddningsfodral som alla andra helt trådlösa hörlurar gör. Dessa är si sådär tre gånger så stora som AirPods laddningsfodral, så med andra ord inget du har i fickan (i alla fall inte bekvämt). Men jag brukar antingen ha fodralet i väskan eller så slänger jag bara på mig hörlurarna när jag ska över till gymmet. Batteriet ska ju hålla i upp till 9 timmar på en laddning och så länge tänker jag inte träna. Det praktiska med laddningsfodralet är ju att hörlurarna alltid är uppladdade så fort du ska använda dem. Till minussidan hör väl att det stora fodralet inte har trådlös laddning eller USB-C, vilket absolut s-k-a vara standard 2019. Nu får vi nöja oss med Lightning, vilket dock är ett steg upp från Beats annars så hopplösa micro-USB.

Designen på själva hörlurarna är precis som föregångaren med en bygel som du sätter bakom örat. Dessa ligger bekvämt runt örat och känns de lite trånga i början kan du försiktigt böja ut dem till din passform. Jag har sedan jag köpte dem kunnat använda dem under ganska långa perioder när jag tillexempel reser utan att de skaver.
Själva hörselsnäckan vrids in i örat och du har med fyra olika öronkuddar så du kan anpassa till dina öron. För min del kör jag med de som satt på när jag öppnade asken. De passar mig perfekt. Kuddarna håller ljudet inne i örat och bakgrundsljuden blir minimalt. Visst, de är inte brusreducerande som tillexempel Beats Studio, så de är inte perfekta om du vill ha det helt avskärmat på flygresor eller i ett tåg. Men de är klart bättre än AirPods på att hålla omvärlden borta ljudmässigt.
På sidan av hörlurarna finns Beats-loggan som du kan använda för att pausa och spela en låt, hoppa fram, hoppa tillbaka eller starta igång Siri. Men det bästa sitter faktiskt på ovansidan an hörurarna. Där har Beats satt en fysisk volymknapp. Så sjukt smidigt ändå. Inte som många hörlurskåpor där man ska dra fingret över kåpan för att höja och sänka, eller som på AirPods där du måste be Siri eller klicka på själva mobilen för att ändra volym. Nej, här är det gammal hederlig knapp. Sällan som något så “omodernt” känns så rätt.

PowerBeats Pro har likt AirPods sensorer i hörlurarna som känner av när de är insatta i örat. Tar du ut dem pausas ljudet och när du sätter in dem i örat igen startar musiken. Så väldigt bekväm funktion ändå.

Första gången du använder hörlurarna parar du dem med din mobil igenom att öppna locket. Då kommer ett kort upp på skärmen med hörlurarnas namn och du bara klickar på att para ihop dem. Sedan är de ihopparade med alla dina Apple-produkter som är kopplade till ditt Apple-ID. Har du Android så får du hålla nere knappen i laddningsasken för att parkoppla.
En annan fördel för just Apple-användare är att PowerBeats Pro likt AirPods (senaste generationen) använder Apples egna H1-chip. Det skapar bättre uppkoppling och gör att du kan växla snabbt mellan enheter etcetera.
Här har i alla fall jag aldrig märkt några problem med uppkoppling eller när jag strömmat musik. Även med telefonsamtal är hörlurarna väldigt tillfredsställande. Jag har ju haft mina AirPods som just samtalslurar när jag är hemma på grund av dess grymma ljud. Jämförelse med tillexempel de gamla PowerBeats 3 eller Beats Studio var just AirPods helt överlägsna. Men även PowerBeats Pro tar upp tal på ett bra sätt och funkar perfekt som headset vid samtal.

Hur är ljudet då? Det är väl ändå det viktiga i ett par hörlurar kan man tycka.
För den som använt Bose tidigare så kan Beatsen ses som lite tyngre i ljudet. Jag personligen kan tycka att Boses SoundSport som jag hade tidigare, har en något tamare ljudbild. Beats idag är dock inte som Beats var förr, när de hade övervikt på just basen. Nu är ljudet mer balanserat, om än lite övervikt på just basen. Men det är faktiskt en ganska stor skillnad på PowerBeats 3 och dessa i ljud, där PB3 hade lite mer tryck i basen. Nu har Beats istället hittat en än mer balanserad nivå vilket jag tror kommer tilltala en bredare massa. De funkar fint till både pratiga YouTube-videor, musik eller TV-serier. De är även väldigt bra synkade med tal och mun när man använder dem till just film eller serier. Det kan ju ibland vara vin och vatten när det gäller Bluetooth-hörlurar. Men här är de helt synkade, vilket är skönt.

För den som gillar den sportiga designen på PowerBeats Pro och som vill ha ett par helt trådlösa hörlurar så är detta ett givet köp säger jag. De är som sagt främst gjorda med träning i åtanke då de är både svett- och vattentåliga. Men med den än mer slimmade designen på lurarna så tycker jag de är ett bra köp även för dig som inte lägger allt för mycket tid på just träning. Du får mycket bra ljud och har du en iPhone är de verkligen en perfekt partner till mobilen tack vare just H1-chippet.
Det som kan avskräcka en del är möjligen priset – 2790kr, vilket är 1000 kr upp från de omåttligt populära AirPodsen. Men samtidigt så anser jag nog att du får mer hörlurar för pengarna tack vare bygeln, vattentåligheten samt volymknappen. För mig som använder hörlurar nästan varje dag, så tycker jag inte att priset stör mig nämnvärt. Inget jag hade köpt om jag använde hörlurar någon gång i veckan eller månaden. Men för daglig drift så kan jag ändå rättfärdiga den något höga prislappen. För mig personligen så kändes detta som hörlurarna jag kommer använda en lång, lång tid.


Patreons får alltid mer.

General Support:
Lyssna på poddavsnitt och se videointervjuer före alla andra.
Se exklusiva foton på artister och konserter.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Submission:
Skicka musik direkt till bloggen.
Prioriterar Patreon-släpp på releasedagen.
Möjlighet att planera premiärer i bloggen.
Prioriteras för podd- och zoom-intervjuer.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Bli Popmuzik-patreon du med.

Bli Patreon-medlem

Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
8.0 / 10
  • Design 8
  • Passform 8
  • Ljud 8
  • Helhetsintryck 8
  • User Ratings (0 Votes) 0
Share.

Comments are closed.