8

På sin debutplatta varvar Diskopunk glitter och galenskap men ömsinta melodier och vacker stämsång. Det är ett album präglat av sin samtid, men som ändå håller sig tidlöst och riktigt catchy! Jag skulle vilja påstå att Filthy Boogie är plattan som har något för alla!

  • User Ratings (0 Votes) 0

Det har gått några dagar sedan bandet Diskopunk släppte sin debutplatta Filthy Boogie. Entusiasmerad av bandets namn, men även plattans titel behövde jag lite tid att smälta helheten som presenteras på fulllängdaren. Jag har lyssnat och återigen lyssnat för att tillslut komma till insikten att de tio spåren som presenteras inte är något överarbetat och komplext utan ren och skär underhållning med en skruvad twist. Och egentligen… behöver det vara mer komplicerat än så? Över låtarna visar Diskopunk en imponerande och explosiv talang för skickligt hopsnickrade pop-rock låtar med inslag av funk, disco och en hel del syntar. Attityden är nonchalant och texterna talar om konspirationsteorier, vad folk gör på sociala medier, samtiden och människor. Det är ett album präglat av sin samtid men håller sig ändå tidlöst och riktigt catchy! Stora mått av glitter och galenskap varvas men ömsinta melodier och vacker stämsång. Den här plattan har något för alla!

Följ på Apple Music

”Det känns helt otroligt att äntligen få släppa ut vårt monster till skiva. Livenerv, replokal, mördarlåtar, mangel, lite gråt & lite naket. Skivan är en resa, spretig & oförutsägbar på ett sätt vi är jävligt stolta över. En efterlängtad bandskiva med allt som är Diskopunk.”

Diskopunk

Mina favoritlåtar är Take It All out med sina svävande syntar vackra kör-arrangemang och lysande atmosfär. Singeln I’m Lost med sitt drivande tempo och skönt krispiga sound. Men löjligt förtjust är jag när bandet gränsar till disco och funk på låtar som Feeling och Time and Time Again

Sett till ljudbilden som helhet är den övervägande punkrockig där bandet har viljat utforska nya sound. Ljudbilden är inte den mest kompakta, men i ärlighetens namn är plattor där alla spår låter likadant riktigt trist. Jag blir mycket hellre överraskad och underhållen med spännande vändningar och olika dynamik. 

”Vi har sett oss som ett lite spretigt band tidigare och alltid sett det som ett minus eller nackdel. Men under plattans resa har vi kört fullt fräs och tillåtit oss att leva ut i all spretighet och ändå landat i en helhet som känns mer Diskopunk än nånsin. Nu känner vi oss snarare stolta över vår bredd eller spretighet, låter ju ändå Diskopunk 110% hela plattan igenom.”

Diskopunk

En fullspäckad platta och lysande debut från Diskopunk som helt klart placerar sig som en av de mest lovande exporterna på den svenska marknaden i deras genre. 

För de som inte vet vilka Diskopunk är följer här lite bakgrund.

Diskopunk debuterade 2016 och har sedan dess spridit sin övertända liveakt och arsenal av dansanta hits på svenska indiescenen och runtom Europa. De beskriver sig själva som ”ett dekigt ABBA som blandar friskt mellan dans, post-punk, pop & rock’n’roll för att landa i ett landskap mellan underground och yttre rymden”. Full on boogie beskriver live-akten bäst. Vintern 2019 avslutades en Sverigeturné samt en Europaturné som förband till Friska Viljor. De har även varit förband till Mando Diao samt haft headlinespelning på en amfiteater i Amman, Jordanien som sågs och hyllades av Oasis producenten David Scott.

I sommar följer en omfattande turné och med tanke på att de är en av landets absolut bästa liveband känns det som att detta vore dumt att missa! 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Podcast

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011