Intervju: Karl Boëthius berättar om debutsingeln Run for your love

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Då var det inte bara dags för en debutant att visa upp sin musik här i bloggen, utan även en intervju med just den debutanten.

Här kan du stifta bekantskap med Karl Boëthius, en 23-årig herre som ursprungligen från Töreboda i Västra Götaland, men som numera bor i Stockholm. Karl har under hela sin uppväxt haft musiken runt sig och uppträtt som artist på olika festivaler samt som stand in under Eurovision Song Contest i Stockholm 2016.

Karl debuterar idag med den mörka och pulserande poplåten Run for your love om just olycklig kärlek.
För att vi ska lära känna Karl lite bättre bad jag honom svara på en del frågor om sig själv och singeln, som du kan läsa här.

Hej Karl!
Så, hur är läget med dig en dag som denna?


Det är toppen! Lite extra mycket att tänka på denna veckan men det är bara kul.

Boëthius låter som ett spännande namn, var härstammar det ifrån?

Oj, bra fråga. Mitt efternamn är viktigt för mig, jag tror att det härstammar från Norrland men är inte säker.

Mycket hud på din insta. Hur nöjd är du med ditt utseende och kropp?

Jag är väldigt trygg i mig själv och med min kropp. Och jag vill kunna uppmana och inspirera andra till att vara det också. Jantelagen är den sämsta lagen som finns!

Många bilder från Bohuslän också, det är ju en bit från Töreboda. Som Bohuslänning själv undrar jag ju vilken koppling du har till detta vackra län och hur ofta du är där?

Ja vad kul! Bohuslän är min fristad och (enligt mig) det vackraste stället på jorden. Tyvärr så är jag inte alls där så mycket som jag önskar pga av mycket jobb och lång distans. Jag har varit där sedan jag föddes på somrarna och egentligen till och från året om. Vi har ett hus där så det är som mitt andra hem.

När började du skriva egna låtar?

Ganska så nyligen faktiskt. Sedan något år tillbaka. Sjungit och stått på scenen har jag gjort sedan innan jag kunde gå. Men själva låtskrivandet har kommit lite senare. Jag tror att man måste ha varit med om en del saker innan man kan sätta sig ner och börja skriva bra låtar.

Vilka artister har inspirerat dig mest igenom åren?

Det finns så himla många men några favoriter är Arctic Monkeys, Björk, Loreen, Stevie Wonder, Celine Dion osv. En salig blandning. Jag dras till artister med stora uttryck och framförallt stora och personliga (inte ”perfekta”) röster.

Idag släpper du din debutsingel Run for your love. Berätta lite om den.

Run for your love är skriven av mig och en av mina närmsta vänner Viktor Persson. Det är en melankolisk, svängig, och mäktig soul/poplåt som bygger på en personlig historia som i grund och botten handlar om olycklig kärlek och att samtidigt som man är olycklig så finns det något destruktivt i hela situationen som man tycker om. Den handlar om att vara fast o olycklig kärlek så länge att man tillslut tror att det är den enda sortens kärlek som finns. Varför vill man alltid ha den man inte kan få? Law of attraction.

Vad ser du fram emot under 2019?

Att få spela massor live och släppa mer musik! Är så peppad!! Nu ska jag bara uppåt!

Slutligen. Lista tre låtar som du lyssnat extra mycket på under senaste tiden.

Dance to this – Troye Sivan
Love me America – Loreen
Surprise yourself – Jack Garratt

Du hittar alltid de bästa låtarna med svenska artister i spellistan Svensk pop. Följ gärna spellistan så du regelbundet upptäcker ny musik.Patreons får alltid mer.

General Support:
Lyssna på poddavsnitt och se videointervjuer före alla andra.
Se exklusiva foton på artister och konserter.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Submission:
Skicka musik direkt till bloggen.
Prioriterar Patreon-släpp på releasedagen.
Möjlighet att planera premiärer i bloggen.
Prioriteras för podd- och zoom-intervjuer.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Bli Popmuzik-patreon du med.

Bli Patreon-medlem

Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.