Premiär i Being Blogged NY
Efter singlarna Green Walls och Love should be like släpper gruppen ARSADI från Uppsala nu Cold Thoughts. En pop-funkig och svängig singel direkt från universitetsstaden till era öron.
Jag bad bandet berätta lite mer om nya singeln och vad de har för sig just nu.

Hur är läget med er idag?

Läget är fantastiskt, vi är så glada över att få släppa ny musik igen. De två tidigare singlarna togs emot av recensenter, lyssnare och vänner med stort välbehag så vi hoppas kunna göra det igen, tredje gången gilt. På eftermiddagen idag (fredag) ska vi prata i radiostudion med P4 Uppland om Cold Thoughts och ikväll kommer vi självklart att fira singesläppet.

Nu släpper Cold Thoughts idag. Berätta lite om låten.

Cold Thoughts är en riktig popdänga som blandar in funk, jazz och soul med ett svängigt groove som grund. Låten är inspelad hos Youth Recordings i Karlstad under våren 2017 med Filip Sjögren som tekniker och mixare. Återigen ett bra samarbete där vi i ARSADI producerar de största bitarna själva och sen låter Filip sätta sin magiska touch på det efteråt med mixning och flera tankar och idéer.

Låten skrevs under hösten 2014 och berättar om hur avstängda känslor och ett nedkylt sinne kan rädda en människa från att gå under. Om hur minnen trängs undan och målas om för att skapa en mer hanterlig verklighet, när den bistra sanningen egentligen gör för ont. Men med en vemodig text över en ljusare melodi och ett högre tempo så förmedlas på samma gång en mörk dåtid liksom hopp om en ljusare framtid.

Detta är er tredje singel. Hur känner ni att ni utvecklats som band under året som gått?

Framförallt vad gäller att spela live. Från att ha 15 minuter på Kalmar Nations Open Mic till att vara huvudakt på flera nationer, rocka Kulturnattens största scen, giga i Stockholm och spela efter Hanna Järver på Sofar Sounds här i Uppsala. Den fetaste spelningen väntar dock fortfarande, för om en vecka (lördag 17 feb) gigar vi tillsammans med två andra lokala akter, Rhymes och Lighthouse Sweden, på Katalins klassiska scen. Detta kommer bli helt underbart, faktiskt en dröm som går i uppfyllelse, eftersom vi själva stått i publiken på Katalin och sett flera av våra favoritband, såsom Deportees, Jonathan Johansson, Johnossi och Hurula, uppträda där.

Vi har även utvecklats rent musikaliskt och skrivit mycket ny musik, vi tagit ut svängarna vad gäller olika influenser i musiken. Dessutom har vi lärt oss mycket om
hur musikbranschen funkar, hur man fixar gig, marknadsför sig och pratar i radio etc etc.

Ni har alltid ett miljötema på era omslag, från regnskog till (Irländska?) klippor och nu snötäckta berg. Gemensam nämnare verkar ju vara just berg av olika slag. Vad fick er att välja den stilen?

Först tänkte vi att det är väldigt snyggt med hyfsat cleana omslag och mäktig natur har alltid fascinerat många av oss. Sen när vår käre vän Björn Adriansson hade gjort omslaget till vår första singel Green Walls så tänkte vi helt enkelt inför den andra singeln Love Should Be Like att vi skulle fortsätta på samma tema, dels eftersom det första blev så lyckat och dels för att behålla någon slags kontinuitet. På det andra singelomslaget till Love Should Be Like är det faktiskt Färöiska klippor, fotot är taget strax utanför byn Gásadalur av vår gitarrist Nils som var där i somras. Fotot på Cold Thoughts är likaså taget av oss fast av Anthony som reste i Kanada förra vintern.
Björn Adriansson som har skapat samtliga tre omslag kom på idén med de geometriska figurerna som blev det lilla extra för att sätta vår prägel på det. Samtidigt så lämnar dessa natursköna landskap mycket plats åt själva låten och låter musiken tala för sig själv.

Vad kan vi förvänta oss av ARSADI i år?

Nu närmast har vi som sagt en spelning på Katalin, två veckor senare i Karlstad och sen till Valborg i Uppsala igen. Däremellan ska vi försöka fixa fler gig, framförallt utanför Uppsala för att försöka nå en ny publik. Dessutom kommer vi att jobba färdigt med vår debut-EP och försöka hitta en skivbolag som vill signa oss och släppa EPn.

ARSADI
@Facebook

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.