Färg, färg och återigen färg! Tänk när färg-TV kom och vi gick från svartvitt till regnbågens alla nyanser. En historisk händelse som artisten BoBo haft den goda smaken att föreviga genom musik. På singeln Color TV blandar han hypermodern pop med skön 80-talsnostalgi. Något som resulterar i en radiovänlig hit perfekt för den stundande årstiden.  

Nordiska Favoriter

Temat till låten kom sångaren på när han letade efter samplingar. Texten ”it’s like I’ve never seen color TV”  uppstod efter en ren slump när artisten googlade årtalet då den första färg-TVn kom ut. Color TV markerar det första släppet för året från artisten och även första smakprovet från en kommande EP. Musiken känns lekfull, elektronisk och popigt. Exakt i vår smak!

Hej BoBo, hur är läget? 

Tja! Läget är fantastiskt. Sommaren börjar rulla igång och låtsläpp på G. Bättre än så kan det inte bli!

För de som inte känner dig, vem är BoBo och vad kommer du från för musikalisk bakgrund? 

BoBo är en 27 årig låtskrivare, producent och artist. En grabb som inte är rädd för att säga det han tycker och har en oändlig passion för lära sig nytt. Min musikaliska bakgrund är faktiskt endast genom skola och den musiken som spelades av pappa i högtalarna när jag var liten (Bruce Springsteen, The Beatles, Tina Turner, Whitney Houston etc..). Min pappa drev företag som civilingenjör inom elektroteknik och mamma var matematik- och tyskalärare. Det var något väldigt fint i att dem införskaffade instrument till oss barn trots att ingen av dom spelade själva. Jag känner mig väldigt tacksam för den möjligheten nu i efterhand.

Syrran tog pianolektioner när hon var i sina tonår och lärde mig korta melodier från fyra års ålder och sedan dess så har jag alltid dragit mig till tangenterna när jag haft tråkigt. Det ledde sedan till att jag ville förstå varför jag tyckte det lät så fint med viss musik och varför annan musik inte låter fint. Nyfikenheten slukade upp hela min uppmärksamhet så jag spenderade mycket tid med texter och ville fatta varför något låter bra och dåligt. Sedan började jag tillslut komma in i tankar som ”tänk om jag kommit på denna texten, gud vad bra den är”. Så började jag skriva mina egna första textrader som tonåring osv.. Hemma var ju tyvärr ingen som riktigt kunde visa vägen i musik då min syster slutade spela piano. Så jag googlade, gick in på YouTube och försökte hitta kunskap på egen hand. 

Jag minns att pappa alltid sa att allt kan förklaras med formler och fysik. Så jag tänkte att musik också bara är massa formler och mönster, vilket det visade sig också vara. Så då började jag kika runt på utbildningar efter att jag gick musiklinjen på Gymnasiet och trillade in på en femårs akademisk resa genom London och Stockholm. Idag har jag en Masterexamen i Musik. Som barn trodde jag inte ens man kunde nå en sådan ”akademisk titel” inom musik utan att man antingen blir musiklärare eller lär sig ett instrument och spelar i band. Jag hade ju ingen i min omgivning som kunde förklara för mig hur de faktiskt såg ut i musikindustrin.

Foto: Carolinn Franklin

Aktuell med första singeln för året. Berätta lite vad Color TV handlar om? 

Min uppväxt har varit lite små-traslig då pappa fick leukemi när jag var 6 år och mamma blev psykisk sjuk. Sedan kom skilsmässa när jag var 13 år och jag klippte kontakta med min mor i samma veva. Kort sagt så hade jag en ganska trasig uppfattning vad kärlek innebar. Men sen! När jag väl var 21 och träffade min partner då sa de ”boom” och den här otroligt trista, gråa världen bombades av färg och känslor. Det är i stort sett exakt det som låten handlar om. Hur en person som du träffar vänder allting upp och ner, ger dig färg, glädje, syfte, mod, ”vi mot världen känslor”. Ni fattar grejen…

Du blandar schyssta elektroniska sound med 80-tal, hur har du kommit fram till den här ljudbilden? 

Helt ärligt så är det bara en slump. Då jag har så mycket system och regler genom min utbildning hur genrer kommer upp, vad man kan och inte kan göra så har det typ lett till att jag vill töja alla dessa regler jag lärt mig. Vissa saker försöker jag bryta och det blir bara skit.. Men jag bara testar mig fram tills jag gillar det och känslan jag söker är där. Skitsamma om det är ”fel enligt boken”. Kul och testa och framförallt att föra samman gammalt med nytt. Allt är möjligt, huvudsaken är att våga.

Är 80-talet något som ligger dig nära om hjärtat? 

Både och! Jag är fascinerad av 80-talets ställningstagande för frihet och att få vara vem man vill. Men egentligen har varje decennium något som är värt att plocka med sig.

Varför blev det just färg-TVn som inspirerade den här singeln? 

Det kändes som en väldigt enkel och bildlig förklaring till en massa känslor som inte får plats i en hel låt.

Om vi skulle dyka ner i dina privata spellistor vad hade vi funnit för otippat där? 

Catchig pop med ärliga röster går hem hos mig. Jag älskar Ariana Grande, Rihanna, P!NK, Zara Larsson och Yebba. Jag har typ inga manliga artister som ”blow me away” men Justin Bieber är jag ju också svag för, dock är det mer produktion och det simpla som jag gillar med hans musik. 

Vill ni ha något riktigt otippat som var min inre 14 åriga teenager som kommer fram ibland så är det Tokio Hotel, Kanye West, Katy Perry och Backstreet Boys som härjar där. 

Du gör allt från låtskrivande till mix och master. Vad är det bästa med att äga hela kedjan av ditt musikskapande? 

Helt ärligt så är det faktiskt att slippa behöva betala så otroligt mycket pengar för att någon annan ska göra det. Tro det eller ej men när pengar står i vägen för en kreativ process då vill jag bara spy. Jag har värken pengarna eller ett majorbolag i ryggen för att betala feta producenter men jag har en hjärna som kan lära sig precis lika mycket som dom där producenterna, låtskrivare och artister har gjort. Det är bara att sätta sig framför skolbänken och börja. När man väl fattat det, då börjar fan livet. Kunskap är makt och att ha makt över sitt egna skapande är för mig så otroligt värdefullt och det ger mig lycka!

Foto: Carolinn Franklin

I september landar en EP, vad kan du berätta om den? 

Den har faktiskt lite av varje: R&B, hyper-pop, funk och annat smått och gott. Glatt och ledset, fint och fult, nostalgi och framtid.

Kommer du spela något live i sommar? 

Inget som är planerat just nu. För tillfället ligger största fokus på att skriva och släppa musik.

Har du någon speciell rutin eller vana innan du går upp på scenen? 

Att påminna mig själv om att tid är värdefullt och att det här inte handlar om mig utan en upplevelse och känsla som alla kan vara med i.

Vad ser du fram emot mest med sommaren?

Bortsett från att kunna andas efter en vår full av pollenallergi – Hänga med familj, kompisar och ta vara på vackra stunder att lägga på minnet. 

Vad har du för förväntningar på den aktuella singeln? 

Inga alls. Jag tar det som det kommer. Förväntningar kan döda stolthet och jag är bara tacksam över att få jobba med roliga människor inför låtsläppet som ger sin själ till det här projektet för att det ska nå ut till världen. 

Ska du göra något kul på releasedagen? 

Ja! Jag ska faktiskt sitta och jobba vidare med en av låtarna till mitt EP då jag fått lite nya idéer som jag vill testa. Så det ser jag verkligen fram emot. Annars så tänkte jag nog bara stanna upp, ta en promenad till havet, skåla med livet och se tillbaka på vart jag står idag jämfört med några år tillbaka

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Favoriter Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011