Så Mycket Bättre – Moneybrothers dag

Vecka två av Så Mycket Bättre och det var dags att lära oss lite mer om Moneybrothers låtar. Runt middagsbordet bjöds vi som vanligt på sex tolkningar av de låtar Anders Wendin gett ut.

Måste ju säga att det var bra höjd denna vecka. Det var faktiskt många av tolkningar som jag tyckte blev riktigt lyckade, så att nu välja ut två till veckans höjdpunkter blev svårt. Eller i alla fall ha den som jag tyckte kom på en hedrande andra plats.

För kvällens absoluta höjdpunkt var ju Aino Jawo och Caroline Hjelts tolkning av They’re building walls around us. Originalet är ju en underbart discodoftande poplåt som jag tycker Icona Pop förvaltar på ett föredömligt sätt, och tar 70-tals känslan i originalet till 10-talet. Svårt kanske att inte gå igång på detta. Det känns som det kan bli kvällens stora Spotify-hit i alla fall.

Sedan ska jag vara ärlig. Det är verkligen dött lopp mellan Sabina Ddumbas fantastiska tolkning av It’s been hurting all the way with you Joanna och Snart kommer det en båt med Tomas Andersson Wij. Sabina har verkligen suddat ut originalet i hennes tolkning och gjort till sin egna låt. Riktigt stark version och den skulle passat otroligt bra på hennes debutalbum.

Tomas tar här upp där hans Uno Svenningsson-tolkning slutade förra veckan, och gör en 80-tals inspirerad poplåt som får mig att tänka på Ratata när han sjunger Snart kommer det en båt. Det är så jävla smart gjort att jag blir helt lycklig. Ska jag vara ärlig känns det som Tomas är säsongens starkaste kort för mig. Men heck, tar man hjälp av Niki & The Dove när man ska producera tolkningar så kan det inte bli annat än fantastiskt.

Du hör alla tolkningar här:


Hjälp Popmuzik att växa!
Via Patreon kan du stötta mitt arbete med att lyfta artister och deras musik.
-Tack så mycket! ❤️

Become a Patron!


Vad tyckte du?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
You have reacted on "Så Mycket Bättre – Moneybrothers dag" A few seconds ago

Comments are closed.