Premiär: Sanna Hansson & The Swatchmen – Humbug


Premiär i Being Blogged NY
Sanna Hansson & The Swatchmen är en grupp från Malmö som debuterade med EP:n Bye Bye Strawberry Pie i början av året. Med influenser så som The Ark, Miss Li, Katzenjammer och April Smith & The Great Picture Show skapar bandet ett skarpt sound som andas både catchig pop och gritty cabaret.
Nu är det dags att följa upp debuten med singeln Humbug tillsammans med b-sidan Drunk som har premiär här i bloggen idag.

Sanna berättar om låten:

“När jag pluggade songwriting i London fanns ett studentkollektiv där flera av mina kompisar bodde. De var kända för sina korridorsfester och det var under julfesten 2014 som jag sparade ordet HUMBUG i min imaginära spara-mapp. Istället för röda tomteluvor bar flera av gästerna svarta sådana med ordet tryckt stort på dem. Jag slog upp det och fick översättningarna ”bluff” och ”struntprat”. Där och då tänkte jag att titeln hade potential, men plockade inte upp den förrän hösten 2016.

Låten föddes då ur irritation över känslan att inte komma någon vart med sin passion. Det är en låt som speglar musikerlivets bakgård med en komisk twist. Texten beskriver desperationen av att inte kunna kontrollera allt som sker själv, samtidigt som en vill utstråla motsatsen. Jag skriver oftast framför pianot och det var där det hoppiga pianokompet kom till. Jag tog sedan med låten till replokalen där bandet tillsammans arrangerade upp en helhet och ett sound passande för låten.”


Sanna Hansson & The Swatchmen
@Facebook     
   Låt mig hjälpa dig promota ditt nästa släpp.
Välkommen till Popmuzik Promotion. -Musikpromotion på rätt sätt.


Hjälp Popmuzik att växa!
Via Patreon kan du stötta mitt arbete med att lyfta artister och deras musik.
-Tack så mycket! ❤️

Become a Patron!


Vad tyckte du?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
You have reacted on "Premiär: Sanna Hansson & The Swatchmen ..." A few seconds ago

Comments are closed.