En intervju med King CAAN

King CAAN är en duo från Jönköping som producerar sjukt svängig klubbmusik bestående av Alex Ceder och Jon Isaac. De gick ut hårt med singlarna Check this out och How to be free som tillsammans streamats över 500.000 gånger på Spotify och som ledde till ett skivkontrakt.
Just nu är det aktuella med singeln Summer Child som är en mer poppig sida av duon och som jag personligen tycker är riktigt nice.
Jag slängde iväg en del frågor till duon som Alex svarade på.

Om ni skulle beskriva King CAAN vad skulle ni säga då?

– King CAAN är ett experiment, en produktionsduo skapad för att utmana normer inom musiken och även oss själva, för det är bara kärlek för oss när det kommer till musiken.

Hur träffades ni och vad fick er göra musik ihop?

– Vi träffades en solig dag på gymmet, helt ovetandes om att vi skulle arbeta ihop och bli bästa vänner. Ryktet om Arvid var att han va en sjukt duktig producent och jag ville lära mig mer, medan Arvid ville lära sig mer om att DJa och att uppträda, vilket jag hade gjort mer! Win – win som blev så mycket mer!

Vilken är era respektive styrkor i musikstudion?

– Arvid är extremt teknisk med lång erfarenhet inom produktionsområdet, han hör detaljer i ljuddesignen som jag endast skulle kunna drömma om att höra och väldigt musikalisk på det. Jag själv är självlärd inom musiken, vilket som gjort mig väldigt oformad och jobbar enbart efter hjärtat vilket som får vår mix att bi en bra kombo av kvalitet och själ.

Vad tycker ni själva kännetecknar en bra klubblåt?

– En bra klubblåt måste ha mycket driv och puls! Takter och rytm är extremt viktigt för att skapa gunget man vill känna i en klubblåt. Sen en väldigt beroendeframkallande och speciell lead så är du hemma. Det är enklare än man tror att komma på konceptet för en fet klubblåt, de svåra är att sätta ihop de så de låter bra också.

Ni hann bara släppa två singlar på egen hand innan ni fick skivkontrakt med Linc. Hur var känslan att hamna på ett skivbolag?

– Det var en sjukt häftig känsla och en grym bekräftelse att vi hade något på gång. Det innebär också mer ansvar eftersom de är fler som ska tycka till om låtarna men det har utvecklat oss enormt mycket!

Ni har gjort en del spännande samarbeten på era låtar. Vad letar ni i hos en röst?

– Röster är mitt område oftast. Jag letar efter DET, svårare att säga det på något annat sätt men när man hör just DEN rösten så fattar man direkt att det stämmer. Det är samma som när du försöker sätta en lead i en låt, de ska va speciellt och beroendeframkallande ljud, likaså rösten. Rösten är inte bara viktig som ljud och frekvens utan även texter är extremt viktiga för mig, det är ibland texten och inte alltid sången som blir nyckeln, fingertoppskänsla och tålamod är viktigt.

Om ni får drömma helt fritt. Vem skulle ni vilja ha som featuring på en låt?

– För att vara lite okonventionell så hade jag mer än gärna velat ha en annan producent som featuring och i detta fall Drew Taggart ifrån The Chainsmokers. Han har en extrem närvaro och känsla i sin sång, simple and clean. Sen självklart att få jobba med dom svenska skatterna som Zara Larsson och Shy Martin hade varit en dröm.

LILY remixades av den del spännande producenter. När får vi en King CAAN-remix?

– Vi har släppt en del Remixer på vår SoundCloud och har alltid något på gång så bäst att ni håller utkik där. Vi har fram tills nu motiverats ner av egna projekt men har mer och mer kollat på remixer också.

Ni är väldigt produktiva. Tre singlar under 2017. Vad inspirerar er till att göra en låt?

– Allt inspirerar oss, det kan vara vår egen vardag, andras vardag, väder och vind, vi är inspirerade av livets alla aspekter och kanske mycket som är kopplat till vår ålder och verklighet när man är 24-25 år gamla.

Vad händer för er i närtid?

– Vårt fokus ligger främst på produktionen tillsvidare. Vi har flera spännande samarbeten och projekt i pipen som har megapotential att bli hur stora som helst. Vi hoppas verkligen att få ut låtarna till rätt personer och att folk ger det en chans, vi steppar upp för varje låt och det ska vi fortsätta att göra, det är ett löfte!

Slutligen. Lista tre låtar som ni gillar just nu.

– King CAAN’s go to låter just nu är
Call Me – Neiked
Buscando Huellas (feat. J Balvin & Sean Paul) – Major Lazer
Moments (Sick Individuals Remix) – KEV

King CAAN
@Facebook     
   Låt mig hjälpa dig promota ditt nästa släpp.
Välkommen till Popmuzik Promotion. Musikpromotion på rätt sätt.


Via Patreon kan du stötta mitt arbete med att lyfta artister och deras musik.
-Tack så mycket! ❤️

Become a Patron!


Vad tyckte du?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
You have reacted on "En intervju med King CAAN" A few seconds ago

Comments are closed.