Innan internet var det mycket lättare att bevara en hemlighet. Så länge inte tidningarna avslöjade handlingen i en film, TV-serier eller bok var det ingen som visste förrän de själva hade upplevt.
Ett av 1992-års största hemligheter var det faktum att trans-thrillern The Crying Game var just en trans-thriller. Neil Jordan bad folk hålla tyst om Dils hemlighet, vilket gjorde filmen till en snackis folk inte avslöjade.

Nordiska Favoriter

Soundtracket producerades av Pet Shop Boys tillsammans med kompositören Anne Dudley och gavs ut på duons egna skivbolag Spaghetti. Förutom Dudleys score fick vi här bland annat höra låten Live for today med Cicero tillsammans med Sylvia Mason-James samt Stand by your man som här framfördes av Lyle Lovett.
Men den stora succén från filmen var ledmotivet The Crying Game som i denna version framfördes av Boy George. Originalet framfördes av Dave Berry när den släpptes första gången 1964. Här har den ganska avskalade singer-songwriter-låten blivit en vemodigt glittrande poplåt som lika gärna kunde hittas på Pet Shop Boys album Behaviour som släpptes två år innan.
Låten blev Boy Georges största hit utanför Culture Club i USA och i min mening det bästa han spelat in.
För den uppmärksamme hör ni Neil Tennant sjunga i bakgrunden på låten.

Boy George
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Dolby Atmos
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.