Intervju: Amanda Fondell berättar om Naked

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Amanda Fondell släppte förra veckan sin nya singel Naked.
Senast vi hörde något från henne under eget namn var 2014 och albumet Because I Am som innehöll singlarna Keep the Love och Let the Rain Fall. Efter det har vi även hört henne sjunga på den mer klubb-orienterade singeln Smoke med Didrick 2016 som jag personligen tyckte var lysande.

Dessa tre år har varit viktiga för Amanda för att hitta sig själv och veta vad hon vill göra, då hon blott var 16 år när hon slog igenom i Idol och nu vid 22 års ålder har hon ett eget skivbolag, samt att hon är signad som låtskrivare till amerikanska BMG.
När vi pratar om tiden som gått frågar jag Amanda varför hon valde att starta eget.

“Jag kände att det var på det viset jag kunde leva ut min vision. Istället för att bli placerad med människor via ett skivbolag som kanske inte brinner för mig, så fick jag nu istället välja människor som jag ville jobba med. Jag känner att det är viktigt speciellt i den här branschen att jobba med folk som brinner för samma sak.”

Vad känner du varit utmaningen med att starta eget?

“Att ta egna beslut. Vissa känner jag att jag inte haft erfarenheten att ta, men jag har ändå varit tvungen att ta dem och det har varit utvecklande.”

Från att ha legat på ett skivbolag som skötte allt från PR, distribution och planering, så sköter Amanda nu det mesta tillsammans med en liten grupp människor som hjälper henne.
Jag personligen tycker det är helt rätt väg att gå som artist och beundrar Amanda lite extra för att hon vågar ta steget ut och satsa på sig själv.

Första smakprovet med indie-artisten Amanda Fondell är Naked som släpptes förra veckan. En singel med en tyngre elektronisk produktion som ändå färgas av Amandas karaktäristiska röst.

“Jag skrev Naked för två år sedan tillsammans med Andreas Roos och Linnea Södahl. Den handlar om en person som byggde upp en fasad med lögner. Jag försöker säga till personen att jag vill se personen som den är. Låten påminner mig själv att jag inte vill vara den här personen.”

Singeln är producerad av den Los Angeles-baserade producenten Robin Grubert som varit med och jobbat på Amandas kommande EP.
Amanda har nyligen vart i USA för att tillsammans med Robin lägga de sista fingrarna på hennes kommande EP som är planerad till Juni. Mellan Amandas besök i USA har hon löpande skickat över saker hon skrivit som han sedan producerat upp.
“Han jobbade med mig på en låt på förra plattan. Sedan har vi skaffat förtroende för varandra, så det känns väldigt bra att han varit producent på EP:n.”

Du kan lyssna på nya singeln Naked här.


Patreons får alltid mer.

General Support:
Lyssna på poddavsnitt och se videointervjuer före alla andra.
Se exklusiva foton på artister och konserter.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Submission:
Skicka musik direkt till bloggen.
Prioriterar Patreon-släpp på releasedagen.
Möjlighet att planera premiärer i bloggen.
Prioriteras för podd- och zoom-intervjuer.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Bli Popmuzik-patreon du med.

Bli Patreon-medlem

Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.