Intervju: Kärleksterapi med Jobe

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Joakim Bertilsson är tillbaka med singeln Vart står vi nu . En låt som är tagen från hans kommande EP Kärleksterapi . En EP som även innehåller den tidiga singeln Vi mot världen .
Joakim började sin karriär med att ladda upp en del covers på YouTube och har släppt en del singlar på engelska. Bland annat hamnade han etta på P3 Osignat med singeln She will be mine . Men nu har fokus bytts och Joakim har blivit Jobe samt att han sjunger på svenska.
Jag ringde upp Joakim medan han solade sig i höstsolen på balkongen hemma i Arboga.

Vad är skillnaden mellan Joakim Bertilsson och Jobe?

Den stora skillnaden är att jag gått från engelska till svenska med de nya låtarna samt ett nytt sound.

Varför tog du det steget?

Det kom lite av sig själv. När jag blev signad till TGR hade vi gjort upp en plan hur vi skulle släppa det engelska materialet. Vi hade gjort klart en EP och var redo med första singeln.
Sedan av en ren slump skickade jag en skiss på en låt på svenska till min manager Martin . Han ringde upp mig och sa att han tyckte det var riktigt bra och vi bestämde att istället köra på svenska.
Under kommande veckan fick jag sitta och skriva en tio skisser på svenska låtar och jag hade aldrig skrivit på svenska förut. Det var annorlunda, men det kom från hjärtat kan jag säga.

Titeln Kärleksterapi – har du mycket kärleksbekymmer?

Nej, inte längre. Jag hade en klickvän som det tog slut med så det föll sig ganska naturligt att skriva om uppbrottet och det som hänt. Just ordet kärleksterapi valde jag för att man går igenom olika stadier i ett uppbrott. Som Var står vi nu , när man är i stadiet när man undrar vad den andre gör nu och hur den mår när man inte längre kan prata med varandra.
Första singeln Vi mot världen låter ju väldigt glad men det var mer en dröm att allt var perfekt. Den låter glad utåt men jag var inte jätteglad när jag skrev den.
Sedan kommer några andra låtar som bland annat handlar om hur breaket uppstod, man ångrar sig att man inte gjorde saker bättre. Plus första scenariet efter breaket som är en låt som heter Sakna .

Har hon fått höra alla låtar?

Inte alla, men bitar från vissa av låtarna. Hon vet om att låtarna är om henne och hon kände sig faktiskt lite hedrad över att jag skrivit låtarna om henne, så jag tror hon tar det ganska positivt.

Om detta flyter på bra, kommer vi någonsin att få höra dina engelska låtar som du gjort?

Personligen känner jag att engelskan är det jag är bäst på. Men det har ju att göra med att jag skrivit mest på just engelska. Men jag har ju fått bra respons på mina svenska låtar från skivbolaget så vi får se.

Kommer det vara lite samma känsla på de andra låtarna?

Just Sakna kommer vara mer balladaktig. Nästa singel kommer heta Svartsjuk och kommer vara lite mer uppåt, men det är fortfarande en lite sorglig text. Jag satt och valde mellan ”osäker” och ”svartsjuk”. Just osäker är lite tråkigare ord att sjunga medan svartsjuk slår mer, i och med att jag tror många känner en svartsjuka i olika situationer. Just den låten är mer uppåt och åt det urbana hållet.

Vad har du för favoritlåt just nu?

Jag lyssnar ju så jäkla mycket på musik. Men just nu skulle jag nog säga Gavin DeGraws nya album, samt den nya singeln med James Arthur .

En bra höstlåt?

Det är nog Var står vi nu . Den är lite smådeppig och man vill höra något som berör tror jag. För mig är det en bra höstlåt när man kan gå ut i kylan och lyssna på en känsligare låtar som får en att tänka till.

Vilken är din favorittatuering.

Det japanska temat tycker jag är snyggt.

Musikalisk förebild?

Det är Gavin DeGraw, James Morrison och Danny Saucedo .

Jag får lite Danny-vibbar när jag hör din nya singel.

Ja, det kanske man får. Lite Så som i himlen . När han började skriva på svenska så blev han en av mina stora inspirationer. Jag tyckte han gjorde helt rätt med det.

Ett bra konsertminne?

Det måste vara när jag såg OneRepublic , det var en höjdpunkt.
Ryan Tedder är tillsammans med Max Martin de bästa låtskrivarna som jag känner till.

Jobe
@Facebook


Patreons får alltid mer.

General Support:
Lyssna på poddavsnitt och se videointervjuer före alla andra.
Se exklusiva foton på artister och konserter.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Submission:
Skicka musik direkt till bloggen.
Prioriterar Patreon-släpp på releasedagen.
Möjlighet att planera premiärer i bloggen.
Prioriteras för podd- och zoom-intervjuer.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Bli Popmuzik-patreon du med.

Bli Patreon-medlem

Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.