SILVER släpper idag sin debutsingel ANNO 2016 som vi har fått äran att premiärspela här på bloggen. Dessutom bjuder han oss på b-sidan Evigheter Explosioner och jag måste säga att det här är en artist som det ska bli väldigt spännande att följa under året. För att ta reda på mer om SILVER, debutsingeln och vad han har på gång framöver så fick jag en intervju med Emil Gustafsson som står bakom namnet.

POPMUZIK LOVER 2

Vad har du för dig just nu?

Just nu sitter jag på ett tåg hem till mina föräldrar för helgens påskfirande. I hörlurarna har jag Beatrice Eli och jag sitter och funderar över huruvida det är bra eller dåligt att jag börjat dricka alkohol igen.

Berätta lite om dig själv!

Jag är nyss fyllda 25 och i Januari lämnade jag staden, Växjö, som jag under alldeles för lång tid höll på att ruttna bort i och stack till Malmö. Jag gillar Malmö, det finns både färgglada klubbar och mörka barer, plus att vinden och doften från havet alltid är närvarande.

Du släpper din debutsingel ANNO 2016, berätta gärna lite om den.

ANNO 2016 skrev jag för ganska exakt ett år sedan och den var en stor befrielse efter tre år av konstnärlig torka under vilken all musik jag skapade varit skit, om man nu ska vara ärlig. Det känns som att varje textrad i ANNO skulle kunna vara utgångspunkt för ett helt eget album, vad låten handlar om vill jag inte gå in för mycket på då jag tror att den kan förstöra den lite, men sökandet efter kärlek och att brottas med ens mörka sidor är nog nära sanningen.

B-sidan Evigheter Explosioner, vill du säga några ord om den?

Texten till Evigheter Explosioner är den mest personliga och nog den texten jag är mest nöjd med av alla jag någonsin skrivit. När jag skulle sjunga in den i studion kändes det nästan för privat att låta producenten höra den, sen kom jag på att vem som helst kommer kunna höra den på Spotify, så det var bara att ta tjuren vid hornen och sjunga.

Vad är det som inspirerar dig när du gör musik?

Textmässigt går det nog inte att hitta några egentliga inspirationskällor utan det är snarare mitt eget inre som blottas. Musikmässigt är det säkert lite tydligare, pop på svenska är väl mitt musikaliska DNA och det jag lyssnar på mest. Under veckan jag var i studio var jag besatt av Lykke Li Wounded Rhymes , förhoppningsvis lyser det igenom.

Kan vi förvänta oss en EP eller ett album längre fram?

Det enda jag vet är att min nästa singel kommer att vara någonslags soul/gospel, jag försöker värka fram en låt i taget. Men på lång sikt är ett album tanken.

Vad händer nu? Har du spelningar eller något annat på gång framöver som du kan berätta om?

Jag föredrar att skriva musik själv, gillar att kunna vara kompromisslös i det, däremot att gigga är mycket roligare och mer givande om man är med i ett band. Så mitt intresse för att ha spelningar är inte särskilt stort egentligen, jag är ganska mycket av en recording artist. Förutom att spela in och släppa nästa singel är en rockvideo det jag är mest sugen på just nu, är intressant att blanda olika typer av konstnärliga uttryck.

Lyssna här!

SILVER @
Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Susanna heter jag och är skribent på Popmuzik. Jag älskar att snöa in på en bra låt. Oftast lyssnar jag på indiepop/rock men en bra låt är en bra låt oavsett genre. Artister som spelas flitigt i mina lurar är exempelvis Hurula, Kitok, Rhodes, Arctic Monkeys och Brian Fallon.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011