Göteborgsartisten Jonny Jänsby släpper idag EPn Den lilla handen runt det stora fingret . Första smakprovet fick vi i februari då han gav oss första singeln Dumma, små ögon och han visade oss då att han tog ett stort steg framåt vad gäller både musik och text. Det är en fin harmoni mellan musiken och texterna – som är betraktelser över vardagen.

För att presentera Jonny lite närmare så har jag gjort en liten intervju med honom som du kan läsa här:

Vad har du för dig just nu?

”För tillfället går den mesta tiden åt till att förbereda den stundande releasefesten som blir av på påskafton. Har precis påbörjat ett projekt där jag och min sambo ska sy egna tygkassar med citat ur mina låtar som motiv på.”

Berätta lite om dig själv!

”Jag är en väldigt idealistisk person. Det är därför lätt för mig att bli klämd mellan mina egna, och andras, föreställningar om hur saker och ting borde vara. Jag brinner för att ständigt göra det absolut bästa av mig själv som går, både för att jag själv ska få känna mig tillräcklig men också för andras självförverkligandens skull. Om man vill sätta etiketter på mig så ser jag mig själv som feminist och socialist, därtill är jag strikt ickeköttätare av främst empatiska skäl och inget annat förklätt nonsens.”

Berätta om din nya EP

”Dom här sångerna är som små hymner till olika delar av min tillvaro. Att fånga och konkretisera livet och översätta det till toner och poesi är omöjligt, men detta är mitt allra tappraste försök till det. Skivans titel är den allegori jag tycker är vackrast för att beskriva det som vi alla behöver för att orka stanna, något som är större än vi själva när vi känner oss små och ensamma.

Min förra skiva var verkligen ett experiment. Jag hade så många idéer men inte tillräckligt med verktyg för att förvalta min vision. Jag spelade in varje komponent för sig själv och allt tog en evig tid. Den här gången gjorde jag ALLT annorlunda. Jag repade in låtarna tillsammans med ett gäng vänner och fantastiska musiker. Vi övade ett fåtal gånger och satsade för glatta livet i studion. Resultatet blir nåt där jag verkligen kan se scenen framför mig. Smutsigare och närmre än något jag gjort innan.”

Vad har du för dig framöver?

”Nu har jag levt under såpass sjuk stress i samband med inspelning, samt release, av denna skiva så jag ser ärligt talat mest fram emot att ta det lugnt ett tag. Jag behöver verkligen det. Jag vill känna in detta och gå runt i resonansen av detta och vad det kommer ha för inverkan på mig ett tag. När dimman lättat så kommer jag veta precis vad jag bör göra. Jag känner mig själv väl nog för att redan nu kunna säga att det inte kommer dröja lång tid innan jag hoppar in i detta igen, exakt vad det blir återkommer jag med så snart jag ser det hela tydligt nog.”

Nyfiken på att lyssna nurå? Här har du EPn!

Jonny Jänsby @
Facebook

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Susanna heter jag och är skribent på Popmuzik. Jag älskar att snöa in på en bra låt. Oftast lyssnar jag på indiepop/rock men en bra låt är en bra låt oavsett genre. Artister som spelas flitigt i mina lurar är exempelvis Hurula, Kitok, Rhodes, Arctic Monkeys och Brian Fallon. Här kan du skicka e-post till mig.