Tidigare i våras, närmare bestämt i April, släppte Gustav Lundstedt singeln En sån som inte var som nån, som du även kunde höra här i bloggen. Nu är det dags att ge oss helgen i form av EP:n Saknas du så dör jag. Fem låtar som går i indipopens tecken. Att Gustav konsumerat akter som Håkan Hellström och Hästpojken under sin uppväxt går inte att ta miste på. Göteborgspopen syns speciellt i just förra singeln, men även i den medryckande Skriver en dröm. Där blir det härligt euforiskt och det skulle lika gärna ha varit Hellström som släppt låten. Låten i sig är en kamplåt för dom som vill bryta loss från den vardag man placerats i.

Popmuzik Lover Patreon

Gustav berättar:

”Det är många figurer man stött på under livet, unga som gamla, som drivit runt rent själsligt. Som man känt har velat försvinna och börja om men aldrig vågat gjort det. Som har väntat på att en slumpmässig bil ska dyka upp och dra dom fram likt en västkustvind. I denna historia får man hänga med på Kalifornias resa från askkoppar på krogar till vägar längsmed stränder.”

Det slutar dock inte där. Innan vi lämnar Gustavs popvärld får vi den härligt medryckande Tänker alltid på dig. Där saxofon och ett taktfast trumslag bjuder upp oss till dans. Det är sommarpop som kan utspela sig på bryggan framför pannhuset vid Röda Sten, medan vi dansar natten genom. Eller kanske medan vi rullar Andra Långgatan fram en varm julinatt.

Med EP:n bjuder Gustav oss på en knippe medryckande poplåtar med träffsäkra och finurliga texter. Även här lyser Lundstedts idol Bob Dylan igenom när det är stor fokus på just texter. Detta tillsammans med de starka melodierna är det en perfekt EP för indiepop-Sverige denna sommar.

Gustav Lundstedt

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011