Intervju: Ignore The Elephant om nya singeln Too Beautiful For Me

Indiebandet Ignore The Elephant släpper idag nya singeln Too Beautiful For Me (tokbra!). Med en EP och flertalet musiktävlingar i bagaget har de börjat få fäste på Göteborgs musikscen och de verkar ha en spännande tid framför sig. Vill du se bandet live så missa inte deras releasespelning på Sticky Fingers 2 april.

Ignore The Elephant är Simon Frisk (sång), Simon Möller (gitarr), Andreas Oxelgren (trummor), Martin Hellohf (bas) och Martin Bäckius (gitarr). Jag träffade bandet (minus Martin H) över en fika för att få höra lite om nya singeln och för att ta reda på vad de har på gång framöver. Läs intervjun här!

Berätta lite om bandet för de som inte känner till er.

Simon Möller berättar att bandet har funnits i ett par år och i nuvarande konstellation sedan 2014. ”Vi spelar ösig pop/rock, en blandning mellan The Hives och Abba är en ganska bra beskrivning. Texterna är deppiga men musiken är glad.”

Sångaren Simon Frisk fortsätter med att berätta att de startade 2015 med att släppa två singlar som sedan följdes upp av EP:n Sono som släpptes i maj. ”På fredag släpper vi nya singeln Too Beautiful For Me.”

Berätta om nya singeln!

”Den är inspelad och producerad av Charlie Storm som bland annat har jobbat med Håkan Hellström och Mando Diao . I början på april släpper vi en musikvideo och den 2 april har vi en releasespelning på Sticky Fingers . Så ny förbereder vi för fullt för det.”

Simon F: ”Låten har funnits ganska länge men nu bestämde vi oss för att den skulle bli till. Jag har gått och sjungit på den och Andreas gav mig en spark i baken. Låten var faktiskt på svenska från början, och jättedålig. Vi är väldigt nöjda med låten!”

Vad handlar den om?

Simon F: ”Konkret handlar den om en person som fattat tycke för någon och så känner han att han inte räcker till.”

Simon M: ”Det är ingen idé att jag försöker ens för den personen är ”way out of my league”.

Simon F: ”Det är jag i alla fall, alltid så när jag blir intresserad av någon, haha!”

Kan vi förvänta oss en ny EP eller ett album under året?

”Vi har en låt som tema- och stilmässigt passar som uppföljare så den kommer att få gå hand i hand med den singel som vi släpper nu. Det är tänkt att den ska spelas in på samma sätt med Charlie, det känns som att de sitter ihop lite grann. Vi får se vad som händer efter det och tar det steg för steg. Det är viktigt att synas hela tiden och det kan vara bättre att sprida ut ett album genom att släppa mycket singlar istället.”

Ni har varit med i en del musiktävlingar, är det något som ni kommer att fortsätta med?

Martin Bäckius och Andreas Oxelgren berättar att de just nu är med i musiktävlingen Musik Direkt .

”Vi ska till Skara i helgen och spela regionfinal för Västra Götaland. Vi har varit med i en del tävlingar för att få scenvana men vi vill inte bli ett tävlingsband, efter Musik Direkt får det vara klart med det. Det är inte att vinna som har varit det roligaste utan det är att knyta kontakter, träffa andra band och träffa andra med samma intresse. Sedan har det gått bra för oss när vi tävlat och då har det varit roligt att fortsätta.”

Vad har ni för drömmar och mål med musiken.

”Att få spela och hålla på med musik så mycket som möjligt. Vi känner att vi vill det lika mycket alla i bandet, att det är det här som vi ska hålla på med och ingen i bandet är på väg någon annan stans. Vi vet var vi har varandra, alla i bandet har olika styrkor och vi har roligt tillsammans.”

Nu tar vi och lyssnar på singeln!

Ignore The Elephant
Ignore The Elephant @
Facebook

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Susanna heter jag och är skribent på Popmuzik. Jag älskar att snöa in på en bra låt. Oftast lyssnar jag på indiepop/rock men en bra låt är en bra låt oavsett genre. Artister som spelas flitigt i mina lurar är exempelvis Hurula, Kitok, Rhodes, Arctic Monkeys och Brian Fallon. Här kan du skicka e-post till mig.