Foto: Johan Alexed
Foto: Johan Alexed

En sak som jag gillade med Andra Chansen var att de lyckades få alla artister att bli otroligt snygga när de klätt alla i boxningshoodies under artistpresentationerna. Med mycket skugga och svepande kamerarörelser fick de verkligen alla från Molly Pettersson Hammar och Isa till Albin & Mattias samt Samir & Viktor att vara modellsnygga.
Visst, har inget med musiken eller så att göra, men det blev verkligen en ”men oj vad bra detta blev” tanke när jag såg dem.
Samtidigt är just det uttrycket ”men oj vad bra detta blev” något som funkar igenom hela Andra Chansen. För om ni mins förra årets k-a-t-a-s-t-r-o-f till Andra Chansen, så har man i år gottgjort det med råge. Det är liksom ett program som har tempo och finess, och inte bara är en transportsträcka att komma till finalen nästa vecka.
Dels bjuder Halmstad Arena på fullsatt hus där stämningen är på topp, vilket självklart bidrar till en succé. Sådant är ju alltid roligt, när hela staden engagerar sig i Melodifestivalen.
Lägg därtill att vi får ett bra program som leds av Gina Dirawi tillsammans med Ola Salo och Peter Jöback denna vecka.

Svensk Pop Apple Music

De börjar med att sjunga Adeles Skyfall tillsammans, innan vi plöjer igenom låtarna som ska slåss om att komma till final.
Till detta får vi även ett riktigt bra extranummer där Ola och Peter sjunger duetten Sing me out som släpps på Spotify i morgon kväll. Låten är skriven av Ola tillsammans med Peter Kvint , och är sådär Salo-camp som vi älskar honom för.

Foto: Johan Alexed
Foto: Johan Alexed

Foto: Johan Alexed
Foto: Johan Alexed

Anna Charlotta Gunnarson dyker också upp i programmet och berättar lite schlager-statistik samt gör en analys på årets festival jämfört med tidigare år (som bland annat går ut på att schlagern inte alls är död). Det blir en underhållande och vettig dialog. Som borde hålla kvar de flesta till Hasse Anderssons gästinhopp med Guld och Gröna Skogar .

Hur är då bidragen denna vecka?
Vi har ju sett allt tidigare, men några förändringar finns det.
Albin & Mattias är klädda i vitt istället för svart, och känns om möjligt ännu mer pepp på scenen.
Isa har stuvat om lite i numret och bjuder på mer närbilder för att fokusera på henne och skuggspelet med dansaren är borta, vilket känns logiskt.
Annars är det mesta sig likt måste jag väl säga.
Alla är säkrare och bättre denna vecka, så det är väl det som är fördelen med Andra Chansen mot kvalen. Artisterna får mer tid att öva upp sig på, och putsa det där som inte riktigt satt sist gång.
De enda som inte håller för den utläggningen är Dolly Style som inte funkar det minsta för mig. Ärligt – om man byter ut två tredjedelar av gruppen borde de ju bytas till något som är bättre och inte sämre..? Känns som denna berg- och dalbana blir dockornas sista ride.

Nu är det ju dueller denna vecka, så alla tävlar två och två. Det betyder att båda bidragen sjungs igenom, och när snabbreprisen är slut samt ett litet mellanspel ( Gardells schlagerskola eller Helena Bergström ) är röstningen avslutad.
Vem vinnaren är får vi dock veta i slutet av programmet.
Då kommer nämligen Christer Björkman upp på scenen och presenterar startordningen för finalen. Fyra tomma platser avslöjar var Andra Chansen-vinnarna ska placeras, sedan ropas vinnaren upp i varje duell och med det avslöjas startordningen för de 12 bidragen i finalen under direktsändning.
Mycket bra och spännande TV.

Foto: Johan Alexed
Foto: Johan Alexed

Det jag personligen tycker är roligt är att Andra Chansen faktiskt är mycket stark. Det är nästan final-kvalité på många av bidragen, och säga vad man vill om Samir & Viktor så har de än så länge årets största hit med Bada nakna (som troligen blivit omsprungen av Frans innan vi når Friends i och för sig). Men det är ändå imponerande att vi faktiskt har en sådan stor hit i detta uppsamlingsheat.

Vilka går vidare till final då?
För mig är väl tre av duellerna ganska självklara. Panetoz springer hela vägen till final tillsammans med SaRaha och Samir & Viktor. Sedan är det lite svårare mellan Boris René och Albin & Mattias.
A&M har en större hit på Spotify med singel, men responsen i arenan är otroligt stark för Boris.
Men jag tror det ändå slutar med detta resultat:

Panetoz
Boris René
SaRaha
Samir & Viktor

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK LOVER 2
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011