Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Premiär i BB Idag är det premiär för nya singeln Is it true med Brita Kristina från Umeå.
Singeln är första från hennes kommande EP Neon Lights . Ljudmässigt har hon tagit ett stort kliv ifrån det aukustiska och istället funnit inspiration från 80-talets synthar och trummaskiner. Här hittar vi referenser till artister som Depeche Mode , Pet Shop Boys , Kylie och Eurythmics .

Det nya material som Brita Kristina nu släpper är betydligt tyngre och mörkare än det vi hört tidigare. Vägen fram till att släppa den här skivan har kantats av jobbiga perioder med utbrändhet och tuffa utmaningar i livet. Detta märks i texterna som behandlar svåra ämnen som depression, ångest och att möta sina största rädslor i livet. Men som vanligt i Brita Kristinas texter finns alltid en vändning och där kampen för att komma upp till ytan alltid vinner över hopplösheten och mörkret.

“Jag har precis tagit mig ur en riktigt stor livskris. Under en period i vintras ville jag ingenting överhuvudtaget. Min räddning var att sitta vid datorn och leta synthljud och skriva musik. Nu mår jag bättre och är på sätt och vis glad över att ha besökt den sidan av mig själv, men jag ska inte dit igen. Jag vill berätta om det som varit för att jag vet att det är många som precis som jag kämpar för att inte gå under. Vi måste bara våga prata om det.“

Du kan lyssna på singeln här:
[wpbanners id=”5″]

Brita Kristina
@FacebookSom läsare och artist får du ut mer av Popmuzik som Patreon-medlem!

Bli Patreon-medlem

Bjud på en kaffeBjud på en kopp kaffe?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.