Foto: Carl Björklund
Foto: Carl Björklund

Det är andra gången Amanda Bergman och hennes Amason är på Way Out West.
Sist gång spelade de på Azalea-scenen mitt på dagen, innan de släppt så mycket som en EP ens. Då var det en ganska trevlig spelning i solen, och inte direkt så mycket folk.
Nu, med ett hyllat album och hitsinglar i bagaget, samt att Bergman gjort reklamlåt för Volvo som rullat flitigt i de kommersiella TV-kanalerna (Vintersaga ), är situationen lite annorlunda. Lägg därtill regn innan konserten, så förstår ni att det är tjockt med folk i Linnétältet där de spelar denna gång.
Måste medge att det är en ganska konstig plats för ett av landets mest hyllande band just nu. Men vi är här, och vi trängs i det fuktiga tältet när vi nu bjuds på låtar från den så kallade supergruppens debutalbum.
Det blir en uppvisning i grym musikalitet och Amanda är lätt en av Sveriges bästa sångare. Tyvärr är ljudet – likt så som det var under Years & Years – under all kritik, och det är rentav pinsamt hur Luger kan slarva bort dyra konsertbiljetter med amatörmässiga ljudtekniker, som bara lyckas få sången att nå ut rakt framför scenen och inte ens två meter till höger om högtalarpelaren. Men det är Luger som får stå med hundhuvudet här. Amason levererar istället en grym konsert, och vi får uppleva ett pärlband av bandets låtar, samt att de gör en snygg cover på Foreigners I want to know what love is , samt att de spelar temat från Twin Peaks . Popkultur har sällan varit så här fint.
Som grädde på moset gästar First Aid Kit konserten för att framföra Went To War med gruppen och mer eller mindre välter tältet, innan de avslutar med Kelly .

Nordiska Favoriter



[wpbanners id=”5″]

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011