Foto: Carl Björklund
Foto: Carl Björklund

Ellie Goulding är en av de där artisterna som bara blir bättre för varje låt hon släpper. Hon har alltid varit lovande, men lite svajig. Hon har haft bra låtar men inte ett rakt igenom lysande album, och inte heller de där stora hitsen som lyfter henne ett steg. Hon är liksom indieartisten som gör kommersiell pop och uppskattas lika mycket hos de som bara lyssnar på det radion serverar, samt de som gillar creddig musik. En svår men för Ellie fungerande kombination.
Så efter bra låtar som Starry Eyed , Anything could happen och Lights hände något. De bra låtarna blev monserhits i form av Burn och Love me like you do .
Ellie tog det där steget upp som hon så väl förtjänar och men den sistnämnda låten fick hon en av årets absolut största hits (med lite hjälp av en viss film om en Herr Grey).
Det är detta som både är det imponerande och lite nackdelen med Ellies konsert under Way Out West. Hon är grym på scenen, och hon har en energi som skulle göra vilken SATS-instruktör som helst avundsjuk (inte för inte som Ellie är taleskvinna för Nike Running). Men hon har väldigt många låtar som ”bara” är bra, och kanske lite för få riktiga hits att plocka från än. Det är ju trots allt det som på något sätt är a och o för en popartist.
Samtidigt är Ellie ett fullblodsproffs på scenen och levererar både värme och kärlek mellan sina låtar. Hon får med publiken från inledande låten, så det blir aldrig tråkigt eller ointressant.
Det jag främst tänker på är vilken rakt igenom grym konsert vi kommer få nästa gång hon kommer hit, och hon släppt sitt tredje album. Med den utvecklingskurvan hon haft, så talar allt för att det kommer bli en fantastisk platta.
Hon avslutar kvällen med just Burn och Love me like you do . Ett imponerande avslut på en väl genomförd konsert måste jag säga.
Längtar redan tills jag får se henne igen.

Nordiska Favoriter

Foto: Carl Björklund
Foto: Carl Björklund


[wpbanners id=”5″]

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011