Molly Moore är en amerikansk singer/songwriter från New York som numer är bosatt i Los Angeles. Tidigare i år släppte hon sin fina debutsingel Natural Disaster och för några veckor sedan följde hon upp med senaste singeln Don’t Believe It .

POPMUZIK LOVER 2

Molly är flickvän till den amerikanska artisten Brandyn Burnette som jag nyligen intervjuade och när jag pratade med honom så passade jag på att boka in en intervju med henne med. Hon är en ny spännande artist och detta var hennes andra intervju någonsin. Jag ringde upp Molly och här kan du läsa vad vi pratade om.

Kan du berätta lite om dig själv och din bakgrund?

Molly berättar att hon är född i New York och att hon har älskat musik sedan hon var liten. Hon kommer från en musikalisk familj, började med musikaler i unga år och har även skådespelat lite och gjort reklamfilmer.

”Jag skrev musik och dikter när jag var liten och min pappa hjälpte mig att hitta ackorden när jag satt och spelade.”

”Det senaste året har jag fokuserat på mig själv som artist och låtskrivare. Tidigare skrev jag låtar till andra artister för att utveckla mitt skrivande. Jag flyttade till Los Angeles för fyra år sedan och det har varit en spännande tid sedan dess.”

Kan du berätta om din senaste singel Don’t Believe It?

Hon berättar att hon inspirerades till att skriva låten då hon och Brandyn var hemma hos hans familj. De stod ute på kvällen, tittade på stjärnorna och funderade på vilka låtar de skulle släppa härnäst. De blundade och mediterade tillsammans. Hon fick samma kväll också inspiration till kommande singeln A Piece of My Heart .

”Jag tänkte att det finns så mycket mer. Det handlar om dina tankar och vad du säger till dig själv. Vi skärmar ibland av oss med exempelvis sociala medier, men vi har själva makten att ta kontroll över våra liv. Det gäller att ta ett steg tillbaka och se saker från ett annat perspektiv.”

Vad inspirerar dig när du skriver musik?

”Saker som jag går igenom inspirerar och det blir då en inre process när jag får ut det i musiken. När jag skrivit åt andra har det mer handlat om att försöka förstå den artist man skriver för och ta på sig deras skor. De bästa sångerna kommer när man har något som man vill säga och som man behöver få ut. Det är lite som terapi.”

Den första låten jag hörde med dig var faktiskt en låt jag hittade på Soundcloud i början på året. Det var låten One Way Street som är en duett mellan dig och Brandyn. Ni gav ut den under namnet Monarc. Berätta lite om det.

Molly berättar att låten aldrig släpptes ordentligt för det fanns en annan artist som gick under samma namn. Hon säger att de försöker komma på ett nytt namn eftersom de älskar att göra musik tillsammans.

”Det är ett projekt som vi kommer fortsätta med när tiden känns rätt. Vi skriver det mesta av musiken till våra olika projekt tillsammans. De flesta av våra spelningar gör vi också ihop. Vi brukar ha dessa uppdelade i två set, men vi är på scen tillsammans hela tiden och backar upp varandra med gitarr och sång.”

Då får vi kanske höra någon ny duett i framtiden?

Definitivt! Det kommer faktiskt att finnas med en låt på Brandyns album där vi sjunger tillsammans.

Du har en låt uppe på Soundcloud som heter Hallucinating. Var det den första låten som du lade upp?

Hon berättar att hon jobbade med en producent och att de aldrig blev riktigt färdiga med låten men hon valde ändå att lägga upp en demo. Tanken är att en dj som hon samarbetar med ska producera låten och att de tillsammans ska släppa den under hösten.

”Låten är speciell för mig eftersom det var den första som jag skrev till detta projekt där jag valt att skriva låtar till mig själv. Det var när jag började dejta Brandyn som jag kände att det var dags att satsa på mig själv som artist för jag kände att det var så mycket jag missade.”

”Låten handlar om att man träffar någon och undrar var personen är och vad den gör. Är personen med någon annan? Det handlar om att man ibland låter fantasin ta över. Personen du träffar har säkert inte träffat någon annan men jag är själv en sådan person som låter negativa tankar ta över. Den mänskliga hjärnan är inte byggd för att tänka så mycket, haha! Låten behöver inte handla om just relationer men det var helande för mig att skriva den. Själva kärnan är att man skapar problem som inte finns där.”

Du kan lyssna på låten här!

När kan vi förvänta oss en EP eller ett album?

”Jag kommer att släppa en ny låt inom kort och har mycket färdigt material, vilket känns spännande. Jag har gjort klart en EP som kommer någon gång under hösten och det blir ett album längre fram. ”

Vad ser du fram emot resten av året?

”Att få komma ut och spela mycket! Jag gjorde många spelningar när jag bodde i New York men det kändes aldrig riktigt rätt. Nu känns det som att det är mer jag och det känns väldigt bra. Det är spännande.”

Berätta om din fina debutsingel Natural Disaster

Molly berättar att hon haft en låtidé och själva titeln ett tag innan den skrevs. Hon säger att hon ville skriva om ett dåligt förhållande. Hon hade själv varit i ett sådant tidigare men det var hennes systers dåvarande förhållande som inspirerade henne till att skriva låten.

”Det är en känsla av något som du inte kan kontrollera och att du blir nedbruten av det. För att ta dig ur det måste du ta ett steg tillbaka så att du får ett annat perspektiv. När allt är slaget till marken får du börja om från början även ifall det är jobbigt.”

Hon berättar att det har börjat rulla på med musiken och att hon har börjat spelas bland annat i radio. Hon har lagt ut låtarna på bland annat Spotify alldeles nyligen för att de ska få så stor spridning som möjligt.

”Låten har fått en hel del spelningar och jag har börjat prata med skivbolag, det känns väldigt roligt. Men just nu är jag osignad och trivs bra med det för tillfället.”

Intervju Molly Moore
Molly Moore @
Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Susanna heter jag och är skribent på Popmuzik. Jag älskar att snöa in på en bra låt. Oftast lyssnar jag på indiepop/rock men en bra låt är en bra låt oavsett genre. Artister som spelas flitigt i mina lurar är exempelvis Hurula, Kitok, Rhodes, Arctic Monkeys och Brian Fallon.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011