The Moniker 34
Daniel Karlsson – eller The Moniker som jag tror fler känner igen honom som – håller på egen hand att släppa sitt nya album Don’t fly too high i skrivande stund.
När jag säger ”håller på” så betyder det att Daniel valt att släppa ett spår från skivan varannan vecka tills det så blivit elva spår den 31:a Augusti och med det ett helt album.
Hela projektet är ett sätt för Daniel att ha full kontroll över sin egna musik, utan att ha ett skivbolag som pillar i det han vill göra.
”Nu slipper jag vänta i veckor på svar från någon på skivbolaget. Nu frågar jag mig själv och då vet jag ju redan svaret. Oftast.” tillägger han med ett leende.
”Jag har min sfär av människor omkring mig vars omdömen jag litar på och sen handlar det ju faktiskt om mina toner och mina texter, då känns det märkligt att någon som egentligen inte bryr sig om låtarnas mening och betydelse, ska lägga sig i. Dessutom är det smidigt, som det nu har blivit, att släppa låtar digitalt och det ser jag som en perfekt lösning för mig. Sen har väl inte skivbolagen krigat om mig, direkt. Det vore en fet lögn att påstå.
Så ja, jag släpper allt på egen hand och det känns jävligt gött. Och rätt. Som att det varit meningen hela tiden. Jag är väl medveten om att det kommer bli svårt, om inte omöjligt, att komma fram i bruset när man inte har de stora bolagens muskler, men Sweet Jesus vad stolt jag kommer va när någon av låtarna spelas i radio första gången. Även om det bara är någon av mina systrar som ringt in och önskat.”
Första låten från plattan hette Everything is gonna be just fine och släpptes den 13:e April. Här har ni videon till låt nummer två, Life is life .

POPMUZIK LOVER 2



The Moniker @
Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK LOVER 2

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011