Sångerskan Jessica Pehrson har nyligen gjort klart sin andra EP The Sound .
EPn följer upp debuten Transparent , som även var hennes första samarbete med producenten Pete Davis .

POPMUZIK LOVER 2

Det var inte helt självklart att Jessica skulle bli en sångerska.
När hon var liten hade hon extrema komplex över att sjunga, och hon höll sig hellre tyst när hennes vänner sjöng ”Ja må hon leva”.
Detta gjorde att hon började sjunga väldigt sent.
Istället började hon att skriva mycket som ung, och hennes dröm var att bli deckar- eller skräckförfattare.
”Sedan när jag var 12 ville jag bli koreograf. Jag har alltid uttryckt mig igenom att skapa saker, men som sagt aldrig igenom musik.”
Jessicas började dansa när hon var 10, och utövade modern dans, jazz, fridans, steppade och även balett.
”Jag var nog bättre på att skriva än att dansa, men ändå hyfsad. Haha. Men min kropp var inte bygd för dans så när jag var 22 hade jag ont överallt och kände att jag behövde lägga av.”
Det var i denna smärtsamma insikt som Jessica vände sig mot sången.
”När jag slutade dansa var det ganska sorgligt för mig. Det kändes som jag gav upp mitt livs stora passion. Eter det var jag vilse, men när jag började sjunga kände jag att det var det jag skulle göra. 
Jag är lite av en allt eller inget tjej, så jag sökte till sångutbildning på Medborgareskolan bara någon månad efter att jag började sjunga. Först en gång i veckan och sedan kände jag att detta var något jag ville göra hela tiden och jämt, så jag sökte en sångutbildning på Kulturama.”

Via en vän fick hon kontakt med producenten Pete Davis, som bland annat jobbar med Björk , Gwen Stefani , Morten Harket och även filmmusikkompositören Craig Armstron.
”Jag skickade ett mail till honom och antog att han aldrig skulle höra av sig till mig, och skulle han göra det var det för att säga att han hade alldeles för mycket att göra.
Men han lyssnade på mina låtar på MySpace och sa att han ville träffa mig.”

-Hur var ert första möte?

”Jag var ganska skraj att han var en kille som bara var intresserad i stora kommersiella produkter. Jag antog att han skulle föreslå andra låtar som han ville att vi skulle göra, så jag var med andra ord beredd på att försvara mina egna låtar.
Men när jag kom till studion satt han på en stor rosa pilatesboll istället för en stol vilket var väldigt avväpnande. Hahah. Han var jättetrevlig och var inte intresserad av att göra om mig, utan ville träffa mig för att han var intresserad i det jag gjorde.”

Det var första stycket i en låt som framförallt väckte Petes intresse.
Wild is she, filled with hate, sore is he, his heart’s been raped .” En rad som är hämtad från Jessicas yrkesliv, då hon jobbar inom barn- och ungdomspsykiatrin och tar hand om de som blivit utsatta för sexuella övergrepp.
”När kören sedan kom in i låten fick han Lauren Hill -vibbar, vilket gjorde att han ville träffa mig. Han tyckte det var något jag var tvungen att prata om, i och med att det var en seriös bakgrund.”

-Brukar du ofta skriva om saker från ditt liv?

”Ja, jag skriver alltid om där jag befinner mig här och nu och utgår från mig själv.”

-Vad handlar The Sound om?

”Det handlar om hur man lär känna en annan person.
Jag funderade massa på hur man lär känna en annan människa. Idag går man ju ofta på dejter och pratar massa med ord för att förklara vem man är. Då började jag fundera om det verkligen är så man lär känna någon på bästa sätt. Kan man lära känna en dansare utan att ha sett hen dansa, eller en musiker utan att ha hört musiken?
Som alla mina låtar handlar det om längtan till närhet och frihet.
På det sättet är de väldigt kontrastfyllda. De är längtan att få vara nära, samtidigt att få vara fri utan förväntningar.”

-Är du en ensamvarg?

”Ena stunden vill jag vara ensam och andra är jag supersocial och vill gärna vara tillsammans med någon.”

-Skulle du säga att singeln är representativ för EPn?

”Jag skulle säga att singeln är lättare än resten av EPn.
Det andra har ett mer tyngre sound och sången är mycket mer kraftfull, vilket gör denna till skivans lättaste och mest svävande låt.”

Singeln The Sund har bloggpremiär här i Being Blogged idag, och ni kan lyssna på den här:


Jessica Pehrson @
Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011