Det är en varm dag och jag har tagit bilen från Göteborg för att åka till pappa hemma i Hunnebostrand. (Ja, jag refererar alltid Hunnebostrand som hemma, även om jag inte bott där på 19 år). 
För att kombinera nytta med nöje hade jag bokat in en parkträff med Johan Lööw , sångaren i bandet Johan Lööw och Impulserna i hans hemstad Uddevalla, då det ändå ligger på vägen mellan Göteborg och Hunnebo.
Gruppen har precis släppt sin debutskiva, så det passade bra att få en sammanfattning av den kände jag.

POPMUZIK LOVER 2

Vi ses i den lilla parken utanför Bohusläns Museum mitt i centrum och sätter oss i solen och börjar snacka om bandet i stort och Uddevalla som popstad.
Jag fick reda på att Johan och trummisen Patrik Carlsson spelat i band under en herrans massa år, och att de träffade de andra två medlemmarna under musikkonserten Rock of Bohuslän i Uddevallas folkets hus.
”Jag var 15 år då, och när jag såg Edward och Pontus band blev jag helt såld på dem. I en småstad är det ju vissa som har möjligheten att vara coola på riktigt, och det har de två alltid varit.”
När Johan sedan började att skriva låtar själv, var det helt enkelt just Edward och Pontus som han kontaktade när han skulle sätta ihop ett band tillsammans med Patrik.
På frågan om de andra kallade sig Impulserna redan innan är svaret nej. Det namnet kom till i studion medan de spelade in låtarna.

Johan berättar att hans rastlöshet gör att han skriver otroligt mycket musik.
Låtarna på debuten är dock skrivna under en period på upp till ett år, medan de flesta är skrivna för stunden när albumet spelades in.
”Det var en serie av tillfälligheter med hela skivan. Från att vi började spela in första låtarna till sista. Denna platta har vi ju hållit på med ett tag, och den har varit färdig i snart ett och ett halvt år.
Så jag är rätt långsam av mig, men det beror på hur noga man är med musik och formgivning.”

-Så du är en perfektionist?

”Absolut inte!
Jag är mer sprungen ur en punkkultur där det kan få skeva lite och bli fel, men det är en tunn linje på att saker blir fel på ett snyggt och ett fult sätt.
Hade jag varit perfektionist hade det inte blivit mycket gjort i min värld, haha.
Under den här tiden har det skrivits en hel del nytt material, så vi har klart för nästa och en tredje skiva.”

-Hur tycker du Uddevalla är som popstad?

”Jag tycker inte den existerar.
Det har alltid funnits en stark hårdrocksscen, men även den har trappats ner lite, men det har aldrig funnits en stark popscen här.
Det viktigaste här har i mitt tycke varit Uddevallakassetten.”

-Vad är det?

”Det är en musikförening som startade med att lira lite plattor på en krog. Sedan växte det till att bli en festival som hålls en gång om året.
Det är just de där små subkulturerna som jag tycker är viktiga, för det är där man kan träffa folk med nya influencer och perspektiv. Man möts inte bara för musiken utan för samarbetet liksom.”

Under sommaren nu kommer Johan Lööw och Impulserna uppträda på en del festivaler, men även ta sig till studion för att spela in nytt material till skiva nummer två.
Så vem vet, de kanske sätter Uddevalla än mer på popkartan tillsammans med Thomas Stenström och New Kid när vi stänger 2014.
Det hade varit roligt för en Bohuslänning som mig.

Johan Lööw och Impulserna @
Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011