Alla som älskar arenapop kommer att bli extra nöjda med detta inlägget.
Det är nämligen precis det Jönköpingsgruppen Live In Color bjuder oss på när de nu släpper singeln Yes to me. En arenalåt med härligt upplyftande arrangemang som har den där episka känslan i melodin. Inte undra på att jag föll pladask för detta. Lite som en The Killers-låt när de är som störst, kryddat med The Edge-doftande gitarrer, pulserande trummor och storslagna synthar. Underbar känsla och låten känns som en storslagen film.

Följ på Apple Music

Det är inte bara jag som är till mig av bandets storslagna ljudbild. De är faktiskt nominerade till årets pop/rock på Hollywood Independent Music Awards för singeln A better me. Galan går av stapeln nästa vecka, den 17:e för att vara exakt.
Vi håller alla tummarna för bandet!

Jag skickade över en knippe frågor till bandet om HIMA och nya singeln.

Hur var känslan när ni var nominerade till Hollywood Independent Music Awards?

– Den var fantastisk och ärligt talat tror vi inte att vi riktigt kunnat smälta den än. Det känns overkligt när vi tänker på att vi faktiskt är på plats i LA om mindre än en vecka för att vår musik har lyckats ta sig hela vägen dit och uppskattas på den nivå den har gjort.

Ni kommer även vara med på själva galan hörde jag. Vad ser ni fram emot att göra i Los Angeles mer än att besöka galan? 

– Ja det stämmer, en sån här upplevelse kan vi bara inte missa. Några av oss har upplevt Los Angeles tidigare på eget håll så framförallt ser vi fram emot att få göra detta tillsammans denna gång. Vi ser också fram emot att förlänga sommaren lite, det är ju lite varmare där just nu än vad det är här i Sverige, och vi hoppas även kunna hitta en och annan kompis på galan att fortsätta hålla kontakten med.

Ni kommer från Jönköping. Hur är den staden som popstad idag? 

– Det finns mängder med talangfulla och duktiga artister och musiker i staden och scener finns för att tillgodose en levande musikstad. Däremot finns inte lika gott om aktörer och scener som tillgodoser den potential som finns inom originalmusik, som kan sätta Jönköping/Huskvarna på den nationella musikkartan på riktigt. Huskvarna Folkets Park har länge gjort och gör fortfarande ett jättejobb med detta och det tycker vi även att Bongo/Fabriken gör. Bådas koncept har länge varit just originalartister och framförallt Bongo/Fabriken har vågat satsa på det lokala, vilket öppnar upp dörrar och spär på drömmar hos band som oss. Överlag hoppas vi att det på sikt ska komma fram fler aktörer och scener som vill och vågar erbjuda originalmusik till folket.

Ni har ändå släppt musik som just Live In Color sedan 2018. Hur känner ni att ni som låtskrivare och musiker utvecklats under dessa år?

– Vi tycker det är otroligt inspirerande och motiverande att titta tillbaka på hur denna bit har förändrats sedan 2018. Vi har verkligen utmanat oss själva att våga gå längre och längre ifrån den struktur vi jobbat kring och det sound vi haft förut och att på något sätt acceptera att Live In Color kan låta väldigt annorlunda men ändå följa en röd tråd, vilket vi tycker att vi lyckats med. Det viktigaste för oss är att fortsätta skriva meningsfull och bra musik som vi kan vara stolta över, sen är vi såklart inte alltid överens om vilken låt som är ens favorit.

Pressbild

Vad är utmaningen med att vara ett band och vad är det roligaste? 

– Den största utmaningen är helt klart att få fem olika vuxna liv att gå ihop. Men resultatet av att försöka samspela med och ta hänsyn till varandras liv med barn, förhållanden och övriga jobb försätter oss samtidigt (även om redan tre av oss är bröder) i väldigt täta relationer och sedan flera år tillbaka spenderar vi både semestrar, födelsedagar och julaftons tillsammans. Förutom glädjen vi får av att uppträda tillsammans, sprida vår musik och se hur andra blir påverkade av den är detta garanterat en av de roligaste delarna med att vara ett band.

Vad skulle ni säga att Yes to me handlar om? 

Yes to me är en break-up-song som handlar om de där tuffa besluten man måste ta för sin egen skull, för att man själv ska må bra och känna frid, även om det innebär att man behöver såra någon man bryr sig om väldigt mycket: ”The hardest thing that I ever did was saying yes to me, to what I could be”.

Jag älskar ju den stora arenaproduktionen. Vad inspirerar er till den typen av ljudbild?

– Same! Det är den stora arenaproduktionen som fött många av de drömmar, motivation och inspiration vi går och bär på. Vi skickar ofta youtube-klipp eller konsertfilmer till varandra på band där vi noterar detaljer både musikaliskt, hur de för sig på scen och slutligen den eufori de lyckas skapa tillsammans med tusentals fans. Band som återkommer i dessa klipp är allt från The 1975, Imagine Dragons, Foo Fighters och inte minst Coldplay.

Hur arbetade ni fram låten och hur var känslan när den var färdig?

– Den började med att Melker och Jesper satt i studion varav Melker visade en rätt groovig basslinga samt nynnade några ord (”The hardest thing… na na na… yes to me”). Känslan vi direkt visste att vi ville ha va ”dansant” så vi bestämde oss att sätta tempot på ett klassiskt house-beat (128bpm), vi ville också ha en catchig hook/drop och sedan gick allting väldigt fort. Inom en timme så fanns en struktur på låten och nästa dag fanns även en tilltänkt text. Därefter blev det att spela in tracks och bolla idéer med bandet och producenten Joakim Dalqvist och sedan jobbade vi med finliret och detaljer i princip hela vägen fram till publiceringsdagen.

Vilken film skulle Yes to me vara ett perfekt soundtrack till?

– Som de flesta av våra låtar slår vi ett slag för att den hade gått väl ihop med en klassisk amerikansk highschool/college-drama-serie; t.ex. One Tree Hill, The OC, etc. Därför känns vår nominering till galan och resan till Los Angeles extra overkliga… 

Lycka till under HIMA!

– Stort, stort, stort tack!

Live In Color

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK LOVER 2
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011