Nu har jag varit på genrep i Cloetta Center här i Linköping och sett hur det troligen kommer se ut i TV i morgon.

Skicka in din musik

Produktionen är väldigt mycket bättre idag än var den var för en vecka sedan. Kamerorna sitter bättre och allt flyter. Det är med andra ord som det ska vara, att producenter och programledare blir varmare i kläderna till vecka två och förhoppningsvis kommer de lyfta än mer de kommande veckorna.
Manuset känns rappare och både Anders Jansson och Nour El Refai står stadigare på scenen, även om de måste kika lite väl mycket på sina manuskort. Visst, det är några skämt som inte går hem alls, men överlag är det underhållande och speciellt i början skrattar jag gott och mycket.
Mellannumren – både sketchen och mellanakten med Sean Banan är dock väldigt kalla. (Båda ska på något sätt hylla 40 och 30-års jubileet av ABBA och Herreys .)
Det är också mer tydligt vilka artister som gör sig bra i TVn och vilka publiken gillar.
Panetoz hade ett bra stöd i arenan tillsammans med Sanna Nielsen och Martin Stenmarck . Inte så konstigt kanske, då dessa var de artister med hits innan kvällens tävling.
Under JEM s framträdande strulade micken för Jeremie i kanalen som gick ut i TV, så direkt efter Martin Stenmarcks nummer fick de sjunga om. Detta ledde till att gruppen fick höga röster i publikundersökningen efter tävlingen. Det är alltid en fördel att få sjunga två gånger.

Det viktiga är dock att Sanna levererar, och hennes nummer ser verkligen magiskt ut på scenen och i TV. Det ska vara mycket till att hon inte går vidare till final i morgon.
Där är min säkraste röst när jag ska sia utgången under lördagen.
Sanna till final… tillsammans med vem?
Igår skulle jag säga Panetoz, för jag tror faktiskt att den låten kommer att leverera brett. Dagens klädrep var lite svalare, men det kändes som de fick till det bra under själva genrepet.
Martin Stenmarck har starkt publikstöd och en stark låt. Dock är redigeringen ganska konstig under låten, och jag tror att många kan uppfatta numret som lite rörigt. På scenen är det skitsnyggt, men som sagt, i TV faller det lite.
Många i arenan pratar om Grönwall -barnens Little Great Things . De kan bli farliga, även om jag själv inte varit helt övertygad av dem. Men med en passus att de ganska tråkiga scenframträdanden under repen ser betydligt bättre ut när det klipps ihop i TV.
Så med det har jag egentligen rabblat upp de fyra som jag tror går vidare i morgon.
Jag tror med andra ord…

Sanna Nielsen och Panetoz till final.
Martin Stenmarck och Little Great Things till Andra Chansen.

Sedan får vi se hur fel jag har i morgon kväll.
Hörs från Schlagerlandet då.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011