Dag två i arenan betyder kläder och oftast ännu säkrare artister.
Kamerorna brukar sitta bättre och saker flyter på ganska bra. I alla fall i dag vilket är skönt.
Likt förra veckan får ni ett sammandrag av dagen här, tillsammans med mina åsikter om låten, framförande / scenshow och hur stora chanser låten har att gå vidare till aningen Andra Chansen eller final.
Min slutgiltiga bedömning om vilka jag tror går vidare kommer efter genrepet ikväll.

Popmuzik Podcast

JEM – Love Trigger
JEM
Första gången jag hör denna låt är på andra dagens klädrep.
Love Trigger är en klubbig poplåt med en hel del rap. Med andra ord, en låt som gjord för Rix-publiken och någon som passar perfekt för denna trio.
Jag får lite David Guetta -känsla av låten, vilket skulle kunna ta den långt. Om den inte går vidare under lördagen är detta en given etta på iTunes.
Scenen består av tre gigantiskt burar vars ledljus gör att de liknar stora högtalare. Dessa använder bandet för att stå i och på, vilket blir visuellt häftigt.

Låt: 60%
Framförande: 60%
Chans att gå vidare: 60%

The Refreshments – Hallelujah
Refreshments
Då blev det rockig country-gospel om funnen kärlek i melodifestivalen
Detta är självklart inte min genre. Med andra ord: kan jag det inte ska jag inte yttra mig så mycket. Men jag vet inte. Det känns för mig bara tråkigt. Men de som går igång på detta kanske tycker det är superkompetent.
Scenen är som hämtad från en 60-tals film, med en stor Cadillac i bakgrunden där körtjejerna står och sjunger. Bandet själva är utplacerade över scenen och rockar loss så gott de bara kan i sina tidsanpassade dräkter.

Låt: 30%
Framförande: 40%
Chans att gå vidare: 40%

Manda – Glow
Manda
Idag är Manda klädd i underdelen av en stor vit brudklänning (brudkjol) och svart topp till det. Påminner inte så lite om finska Krista Siegfrids nummer i Eurovision förra året.
Tjejerna på pelarna är kvar, och de rör sig runt igenom att luta sig i sina pjäxor som håller fast dem..
Som sagt, det är väldigt effektfullt och jag gillar numret.
Manda sjunger oftast bättre idag och ler mer mot kameran, vilket är viktigt. Jag gillar låten, även om Manda är en av kvällens största underdogs.

Låt: 50%
Framförande: 60%
Chans att gå vidare: 30%

Panetoz – Efter solen
Panetoz
Nu är det klädövning och killarna i Panetoz har kostym.
Kan vi enas om att kostym och dansanta låtar verkligen är fel på alla plan? Skippa, tack.
Idag är killarna dock inte lika mycket party och ger inte allt på scenen. Kanske att de håller igen för att inte ta ut sig inför när det verkligen gäller. Samtidigt känns det lite mer rörigt på scenen idag. 
Men det gäller inte sista repet då allt lyfter ett snäpp och jag känner mig lugn igen.
Fortfarande en av mina starkaste kandidater i topp fyra inför morgondagen. Så tar de vidare sista repets partykänsla, så kommer detta gå bra för killarna.

Låt: 60%
Framförande: 50%
Chans att gå vidare: 70%

Pink Pistols – I am somebody
Pink Pistols
De tre stora svarta hjärtana på scenen har fått liter mer glitter på sig idag, och gruppen är även den klädd i svarta kläder. Stilrent och snyggt med en twist skulle man kunna säga. Många kommer nog tänka Lady GaGa när de ser numret.
Det blir mycket poserande på scenen, och mixen av tuffa beats, elgitarr till Steps-dansstegen är faktiskt väldigt effektivt. Kanske att de skulle kunna behöva en färgklick någonstans för att bryta mot allt det svarta.
Även om låten inte går vidare så kommer den absolut att spelas mycket på regnbågsdansgolven och under Pride.

Låt: 60%
Framförande: 70%
Chans att gå vidare: 50%

Sanna Nielsen – Undo
Sanna
Okej, jag ger mig.
Detta är så otroligt bra att jag sitter här i arenan och kämpar mot tårarna.
Sanna går upp på scenen klädd i svart och ställer sig i glasregnet som hänger ner från taket och bara levererar en helt o-troligt framförande av Undo.
Det är så mäktigt och så mycket känsla och kraft att om inte detta går vidare i morgon så finns det ingen låt som någonsin kommer att kunna gå till final.
Det bli inte bättre än så här.

Låt: 100%
Framförande: 100%
Chans att gå vidare: 100%

Little Great Things – Set yourself free
Little Great Things
Nej, jag är inte övertygad av detta idag heller.
Visst, de fyller kanske upp en genre som inte är så vanlig i Melodifetsivalen med sin mix mellan typ Green Day , Blink 182 och Muse , men nej.
Killarna är söta och så på scenen, och de känns lite mer… barnvänligt emo idag i sina kläder (det är nog killarnas stil och det faktum att de använder laser som får mig att koppla dem till Muse. 
Sångaren är fortfarande stel som en pinne på scenen och det finns liksom ingen känsla i det han förmedlar känner jag.

Låt: 10%
Framförande: 20%
Chans att gå vidare: 50%

Martin Stenmarck – När änglarna går hem
Martin Stenmarck
Martin hade alltså sina scenkaraktär redan i går med sina röda byxor, sin skinjacka och hatt. Dock testar de med röd jacka under andra repet. -Tror svart blir snyggast. (De övergår till svart igen sista genomsjungningen). 
Folk har dock varit lite osäkra på Martins hatt under repen. Det funkar säger jag.
Martin sjunger igenom låten helt utan några problem. Han är ju trots allt proffs på det han gör.
Stadiumljuset i bakgrunden och hjärtslagen i tempot är jävligt effektfullt måste jag säga. Om ni gillade Yohios försmak till arenapop förra veckan, så är detta the real deal.

Låt: 70%
Framförande: 80%
Chans att gå vidare: 80%

Det var mina reflektioner av dagens rep.
Jag återkommer efter genrepet med en slutgiltig rapport om vilka jag tror går till final, vilka som går till Andra Chansen samt åker hem.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011