Det är när saker går åt helvete som en lugn och sansad kapten är det viktigaste. En som analyserar läget och bara ger order. Utan att visa varesig stress eller panik utåt.
Det var precis det vi bevittnade i går när någon rusade upp på scenen under Loreens nummer. Farah Abadi och Jesper Rönndahl lyckades prata på och hålla ett kontrollerat lugn genom hela incidenten. Det är få som klarar av det, utan att bli skrikiga, stirriga eller få tunghäfta. Men Farah och Jesper lyckades.
Jag har varit sjukt imponerad av dem genom hela säsongen och detta var liksom kronan på verket. Att de redan från början satt ribban högt och gav allt när de befann sig på hemmaplan syntes också. Det var en mix av kärlek och driv med den skånska själen. Något som trots allt funkar bäst när skåningar själva gör det.

Popmuzik Lover Patreon

Samma elloge får jag ge till Loreen, som proffesionellt återställde sig och körde sitt bidrag som om inget hade hänt. Vilken stjärna hon är ändå! Låten lika så. Tattoo har absolut möjlighet att ge sångerskan ytterligare en tripp ut i Eurovision-land. Det är liksom den givna uppföljaren till Euphoria. Suggestiv och dansant. Snyggt scenframträdande och Loreen verkligen äger sitt trånga rum på scenen.

Överlag var det den starkaste deltävlingen i min bok. Att Smash Into Pieces tog andra finalplatsen kändes givet. Det är hårdrock kombinerad med Joy och Linnea Debs popkänsla, som alltid verkar bli en perfekt mix i dessa sammanhang.
Även de två som gick till semin kändes givna. Kiana levererade bra dansant radiopop med bidraget Where did you go och Mariette körde sin storslagna pop i form av One day. Att båda skulle gå till andra chansen var rättvist och givet.

De tre som röstades ut kan jag nog inte säga så mycket om. Det var rättvist att de inte gick vidare. Axel Schylström hade en fin låt som inte riktigt lyfte eller gick genom rutan. Signe & Hjördis Timoteij-pop var charmig och skulle kanske tagit sig längre i en annan deltävling. Slutligen var Emil Henrohn mest skräp, så hans sistaplats var välkomnande.

Med åtta av tolv finalister klara, känns det som årets Melodifestival står mellan Loreen och Marcus & Martinus, i alla fall i min bok. Sedan hade jag inte haft något emot att Melanie Wehbe och Theoz går vidare nästa vecka. Whebe är verkligen den i semin som är mest förtjänt att ta sig till final och där får hon gärna hamna topp fem. Det fixar vi va?

Slutligen, än en gång. Tack Abadi och Rönndahl för grymt jobb, kaptener.

Vad tyckte du?
+1
2
+1
2
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011