Tomas Andersson Wij har ju imponerat en hel del på mig under säsongens Så Mycket Bättre. Hans låtar har ofta varit behagligt elektrofierade och han har skapat en känsla på låtarna som varit som handen i handsken för mig.
Nu är det dags för de andra att tolka hans låtar.

Den som fick hela internet att explodera var Kikki Danielssons vemodiga ballad-tolkning av Tomas annars så poppiga Hälsingland. Helt klart en fin version an låten, som jag kan tänka mig politiker i landskapet kommer använda som någon form av landskapssång. De borde om inte betala stor summa för den fina reklamen för landskapet. Turistnäringen gnuggar nu händerna och borde ju använda låten i en snygg reklamfilm om området uppe i norr.

Den som dock imponerade lite mer på mig personligen var Eric Saades tolkning av Där får jag andas ut, som här ändrats till “du” istället för “jag”.
Originalet låter som en psalm eller något som framförs i en frikyrka, medan Eric gör den till en direkt och enkel poplåt, som här tillägnats hans bortgångna morfar. Det behöver inte vara svårare än så för att skapa något fint som sticker ut.

Sedan är det ju än en gång svårt att inte bli imponerad av Sabina Ddumba. Som med sin souliga 60-tals / Winehouse-doftande tolkning av Orden i vinden gör om enkel gitarrbasserad vispop till något med mer attityd och tryck. Som sagt: Sabina har verkligen varit regenten av Så Mycket Bättre 2017.

About Author

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik och husgudarna heter inte helt överraskande Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång. Här kan du skicka e-post till mig.

Comments are closed.

Send this to a friend