Emilia Mitiku, Therese ”Drömhus” Grankvist, Denise ”DeDe” Lopez, Mia Schotte och Josefine Willers utgör Sveriges nya supergrupp – Super Fëmmes. Popikoner med rötterna i 90-talet slår sina påsar ihop för att här ta Rozallas klassiker Everybody’s Free från 1991 till dagens dansgolv. Resultatet är en härligt retrodoftande tolkning av denna legendariska klubbanthem som fick mig att minnas tillbaka till lördagskvällarna på Bacchus här i Göteborg. Samtidigt är det roligt att just denna samling kvinnor gör denna låt från tiden när många av dem slog igenom.

Popmuzik Podcast

Om den nya gruppen och deras mission berättar Super Fëmmes för bloggen:

”Super Fëmmes handlar om kvinnlig styrka, att komma samman, stärka varandra såväl som andra kvinnor. Vi utstrålar kraft, vågar vara sårbara, roliga, smarta, sensuella och sexiga utan att behöva be om ursäkt för det. Vi flörtar med 90-talets era blandat med en modern stil inspirerad av kvinnliga superhjältar som Charlie’s Angels, Harlequin och Spice Girls – kombinerat med glamour, coolhet och med en elegant touch. Vi är inspirerande och starka, såväl som djupa och seriösa. Med olika bakgrunder och historia är vi nu förenade i en grupp, och vi gör det stolt och med hög integritet. Vi är glada över att utmana den endimensionella synen i allmänhet, såsom åldersdiskriminering, kvinnliga artister står inför samt att skapa en bredare plattform för kvinnliga artister när det gäller musik, ålder, färg och utseende.”

Visst ser man redan fram emot fler låtar med denna supergrupp. Jag tyckte i alla fall detta var riktigt kul.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011