Emilia Mitiku, Therese ”Drömhus” Grankvist, Denise ”DeDe” Lopez, Mia Schotte och Josefine Willers utgör Sveriges nya supergrupp – Super Fëmmes. Popikoner med rötterna i 90-talet slår sina påsar ihop för att här ta Rozallas klassiker Everybody’s Free från 1991 till dagens dansgolv. Resultatet är en härligt retrodoftande tolkning av denna legendariska klubbanthem som fick mig att minnas tillbaka till lördagskvällarna på Bacchus här i Göteborg. Samtidigt är det roligt att just denna samling kvinnor gör denna låt från tiden när många av dem slog igenom.

Nordiska Favoriter

Om den nya gruppen och deras mission berättar Super Fëmmes för bloggen:

”Super Fëmmes handlar om kvinnlig styrka, att komma samman, stärka varandra såväl som andra kvinnor. Vi utstrålar kraft, vågar vara sårbara, roliga, smarta, sensuella och sexiga utan att behöva be om ursäkt för det. Vi flörtar med 90-talets era blandat med en modern stil inspirerad av kvinnliga superhjältar som Charlie’s Angels, Harlequin och Spice Girls – kombinerat med glamour, coolhet och med en elegant touch. Vi är inspirerande och starka, såväl som djupa och seriösa. Med olika bakgrunder och historia är vi nu förenade i en grupp, och vi gör det stolt och med hög integritet. Vi är glada över att utmana den endimensionella synen i allmänhet, såsom åldersdiskriminering, kvinnliga artister står inför samt att skapa en bredare plattform för kvinnliga artister när det gäller musik, ålder, färg och utseende.”

Visst ser man redan fram emot fler låtar med denna supergrupp. Jag tyckte i alla fall detta var riktigt kul.

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Apple Music
Share.
Apple Music Svensk Pop

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.