Emilia Mitiku, Therese ”Drömhus” Grankvist, Denise ”DeDe” Lopez, Mia Schotte och Josefine Willers utgör Sveriges nya supergrupp – Super Fëmmes. Popikoner med rötterna i 90-talet slår sina påsar ihop för att här ta Rozallas klassiker Everybody’s Free från 1991 till dagens dansgolv. Resultatet är en härligt retrodoftande tolkning av denna legendariska klubbanthem som fick mig att minnas tillbaka till lördagskvällarna på Bacchus här i Göteborg. Samtidigt är det roligt att just denna samling kvinnor gör denna låt från tiden när många av dem slog igenom.

Om den nya gruppen och deras mission berättar Super Fëmmes för bloggen:

”Super Fëmmes handlar om kvinnlig styrka, att komma samman, stärka varandra såväl som andra kvinnor. Vi utstrålar kraft, vågar vara sårbara, roliga, smarta, sensuella och sexiga utan att behöva be om ursäkt för det. Vi flörtar med 90-talets era blandat med en modern stil inspirerad av kvinnliga superhjältar som Charlie’s Angels, Harlequin och Spice Girls – kombinerat med glamour, coolhet och med en elegant touch. Vi är inspirerande och starka, såväl som djupa och seriösa. Med olika bakgrunder och historia är vi nu förenade i en grupp, och vi gör det stolt och med hög integritet. Vi är glada över att utmana den endimensionella synen i allmänhet, såsom åldersdiskriminering, kvinnliga artister står inför samt att skapa en bredare plattform för kvinnliga artister när det gäller musik, ålder, färg och utseende.”

Visst ser man redan fram emot fler låtar med denna supergrupp. Jag tyckte i alla fall detta var riktigt kul.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.